Προεδρείο

Πολιτιστικός Οργ. Δ.Α.Ν.

Εντυπωσιακή όσο και ελπιδοφόρα ήταν η συγκέντρωση για το πολιτισμό που προκάλεσε τη Δευτέρα (12/2) ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουίου. Ήταν πρωτοφανής η προσέλευση σε σχέση με αντίστοιχες εκδηλώσεις του παρελθόντος, ιδιαίτερα δε η παρουσία νέων ανθρώπων, αποτελεί πολλά υποσχόμενη εξέλιξη.

Ο προεδρεύων του Πολιτιστικού τομέα του Δήμου, Δημοτικός Σύμβουλος Μανόλης Θραψανιώτης, στην αρχική του τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι εκτός από κάποιες πάγιες εκδηλώσεις μέσα στο έτος όπως, το τριήμερο λόγου και τέχνης, όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι ανοικτό προς συζήτηση και ενσωμάτωση προτάσεων.
Ο Δήμαχος Δημήτρης Κουνενάκης, πρότεινε την συμμετοχή και αυτοδιαχείριση κάποιων χώρων, όπως για παράδειγμα του κινηματογράφου τον οποίο θα μπορούσε να διαχειριστεί ομάδα φοιτητών.

Από τη συγκέντρωση

Πολιτιστικός Οργ. Δ.Α.Ν.

Στη συγκέντρωση αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων από όλο τον Δήμο και μπορεί αρκετοί να είπαν το μακρύ τους και το κοντό τους, άλλοι να θεωρούν πολιτισμό ότι μόνο αυτοί φαντάζονται και πρεσβεύουν, ή ακόμα κάποιοι άλλοι εξέθεσαν την άποψη τους, αποχωρώντας αμέσως μετά, αφού απΆ ότι φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει η συλλογική ευθύνη και εργαία,
αλλά υπήρξαν και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις για εκδηλώσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν σχετικά εύκολα χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Έτσι ανακοινώθηκε επίσημα πλέον η παρουσίαση του βιβλίου της Victoria Hislop The Island, ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Σπιναλόγκα με αρκετά ιστορικά στοιχεία για τη περιοχή και τους ανθρώπους. Η έκδοση στα Ελληνικά, όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Α.Ν., Στέλιος Κτενιαδάκης, θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Απρίλη, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει πάνω στη Σπιναλόγκα στα μέσα του Ιούνη, παρούσης και της συγγραφέως.

Ακόμα καταγράφουμε στα θετικά της συζήτησης τις προτάσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης για αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες, την ανάδειξη των παλαιών έως πανάρχαιων μονοπατιών ας, αλλά και τη προσπάθεια συνεργασίας και συνεννόησης με άλλους δήμους του νομού και της Κρήτης, για συνεργασία με διάφορους τρόπους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos