.... είναι ο επίλογος της   καλοκαιρινής  εκστρατείας  2015 !
…. είναι ο επίλογος της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 !

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, η τελετή λήξης  Καλοκαιρινής Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, της Εθνικής Βιβλιοθήκης  της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Future Library. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κουνδούρειο  Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Αγίου  Νικόλαος με την παρουσία εθελοντών,  παιδιών & υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης.

Φυσικά, το παρών έδωσαν οι αρχές του τόπου, ο Δήμαρχος κ. Ζερβός Αντώνιος και ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν ., κ. Αλεξάκης Χαρίλαος, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια όλων όσων συνέβαλαν να φέρουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο.

Η  εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Δραγασάκης Ειρήνης υπεύθυνη της βιβλιοθήκης & του προγράμματος  η οποία ευχαρίστησε κατά πρώτο λόγο τα παιδιά, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων η καλοκαιρινή εκστρατεία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια εξήρε το έργο των εθελοντών, των Μ.Μ.Ε. & φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντική προσφορά του κ. Αλεξάκη  & του κ. Ζερβού , η βοήθεια των οποίων, υπήρξε σημαντική καθώς, η ψυχολογική, υλική στήριξη τους, πρόσφερε ασφάλεια στην υλοποίηση του προγράμματος .

Στη συνέχεια προβλήθηκε μια μικρού μήκους ταινία, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εθελόντρια κ.  Παλασίδου Μαρία & τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο πλαίσιο της δράσης «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη … είναι μια μηχανή του χρόνου-η  εποχή του βωβού κινηματογράφου ». Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης μέσω παρουσίασης  έδειξε σε όλους τους παρευρισκόμενους  τι άλλο μπορεί να είναι μία βιβλιοθήκη μέσα από τις 25 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της . Έτσι, όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  τις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2015 της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης  και τις  απίστευτες  εμπειρίες  που αποκόμισαν τα παιδιά μέσα από αυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Π.Α. Ο.Δ.Α.Ν. κ.  Αλεξάκης Χαρίλαος, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός, ο οποίος θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους τομείς του Δήμου, προκειμένου ο Άγιος Νικόλαος να γίνει επίκεντρο πολιτισμού. Συνεχάρη και ο ίδιος τους εθελοντές και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του βιβλίου στην ανάπτυξη της προσωπικότητας  του παιδιού.  Ακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Ζερβός Αντώνιος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εξήρε το έργο των εθελοντών, τόνισε ότι ως Δήμαρχος θα κάνει ότι μπορεί ώστε η βιβλιοθήκη να γίνει τόπος συνάντησης και εκδηλώσεων των πολιτών του Άγιου Νικόλαου. Το λόγο πήρε  η κ. Καναβάκη Εργίνα, υπάλληλος της βιβλιοθήκης και υπεύθυνη προγράμματος  των δραστηριοτήτων, συνεχάρη με τη σειρά της τους εθελοντές  και τα παιδιά,   ενώ ο κύκλος των χαιρετισμών έκλεισε με την κ. Αναγνώστου Ευαγγελία , μέλος του Future Library.  Αναφερόμενη και αυτή στον ξεχωριστό ρόλο των εθελοντών καθώς επίσης στη σημερινή πρόοδο (ποιοτική & ποσοτική) της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου σε σχέση με την πρώτη  χρονιά στο πρόγραμμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το χαρούμενο και διασκεδαστικό κλίμα έκλεισε η 4η  χρονιά της Καλοκαιρινής Εκστρατείας  Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας, η οποία άφησε μια γλυκιά ανάμνηση σε όλους.

δείτε τη ταινία των παιδιών

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos