από την εκδήλωση
από την εκδήλωση

Με θέμα την Αρχαία Αγορά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2015 από τις 5 -7 το απόγευμα στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου η 5η δράση του προγράμματος της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας,

που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών Future Library. Με οδηγό το βιβλίο “Ιστορίες που τις είπε η αγορά” της συγγραφέως Αγγελίδου Μαρίας, αφουγκραστήκαμε από το στόμα της ίδιας της Αγοράς αυτοπροσώπως, η φωνή της οποίας έγινε για δύο ώρες η  συντονίστρια εκπαιδευτικός της δράσης Κατερίνα Χουλιάρα, τις ιστορίες ανδρών που διέπρεψαν στον χώρο της  : ο βασιλιάς Φείδων από το Άργος, ο σοφός Σωκράτης στην  Αθήνα , ο δούλος Αίσωπος με τα ψεύτικα λόγια του που όμως έκρυβαν μεγάλες αλήθειες και οι οποίες αποκαλύφθηκαν στην Αγορά του μαντείου των Δελφών, και τέλος ακούσαμε την ιστορία του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β’ ο οποίος, όπως μας είπε η Αρχαία Αγορά ,ξεχώρισε με την ικανότητά του να λέει λίγα λόγια, αλλά με αποφασιστικότητα. Τα παιδιά άκουσαν τις ιστορίες τους και γοητεύτηκαν από την πολύβουη και Αρχαία Αγορά. Ζωγράφισαν τη Θόλο και το Δίπυλο. Ζύγισαν  και κοστολόγησαν τα εμπορεύματα, έφτιαξαν τα μητρώα τους και έπαιξαν την τριώτα! Στην δράση αυτή στην οποία με χαρά προσήλθαν και συμμετείχαν…. παιδιά, εκτός από την συντονίστρια εκπαιδευτικό, συμμετείχαν επίσης η εκπαιδευτικός κα Ιωάννα Καναβάκη και η υπεύθυνη του προγράμματος  κα Εργίνα Καναβάκη.

Η πρόσκληση για τις δράσεις της Κουνδουρείου Βιβλιοθήκης θα είναι ανοιχτή για τα παιδιά και τους γονείς, αλλά και για όποιον άλλο επιθυμεί, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνες του προγράμματος κα Ειρήνη Δραγασάκη και Εργίνα Καναβάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos