πολλές οι φίλες και μέλη του Λυκείου που παρακολούθησαν την εκδήλωση
πολλές οι φίλες και μέλη του Λυκείου που παρακολούθησαν την εκδήλωση

Με μία λιτή, όσο και ανθρώπινη εκδήλωση, ολοκλήρωσε το λυκειακό έτος 2013 – 2014, το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Στην αίθουσα του το βράδυ της Παρασκευής (20/6), βρέθηκαν φίλες και μέλη του Λυκείου, αλλά και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος με τους αρχιμανδρίτες Τίτο Ταμπακάκη και Κωνσταντίνο Χατζηδάκη,

τόσο για την εκδήλωση αυτή – καθεαυτή, όσο και για το γεγονός ότι η Μητρόπολη είχε φροντίσει τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του λυκείου στο Πατριαρχείο στις αρχές του Μάη.

Η βραδιά είχε απ’ όλα. Παραμύθι, αφήγηση, video, φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Πόλη, εδέσματα, αλλά κυρίως της ανθρώπινη ζεστασιά ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους.
Η εκδήλωση όπως είπε η πρόεδρος Παρούλα Κουτσάκη έγινε και για: να μοιραστούμε μαζί σας τις πιο σημαντικές στιγμές αυτού του ταξιδιού στη Πόλη.

Η Καλλιόπη Κλώντζα, αφηγήθηκε ένα παραδοσιακό παραμύθι συγκινώντας όλους, για να ακολουθήσει στη συνέχεια από την Μαρία Δερμιτζάκη μια παρουσίαση με video και φωτογραφίες του ταξιδιού στη Πόλη, την επίσκεψη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, τη συμμετοχή στο 2ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ για την ημέρα της Ευρώπης και τη παρουσίαση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, της έκδοσης “Κρήτη και Τουρκοκρητικοί –η ομορφιά της μνήμης” που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Ανταλλαγέντων Λωζάννης.
Η Πόπη Νικηφόρου, έγραψε και απήγγειλε μερικούς στίχους για την περίπτωση.
Η Ελπινίκη Φρουζή Κοιν. Λειτουργός και η Στέλλα Παπαθανασάκη Νοσηλεύτρια στο ΓΝΑΝ συνεργάτιδες του γνωστού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντώνη Καφάτου, κάλεσαν όσους ήθελαν να λάβουν μέρος στην έρευνα για τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε νηστεύοντες συστηματικά και σε όσους δεν συνηθίζουν να νηστεύουν κατά το εκκλησιαστικό τυπικό.

κλείνοντας την εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Πέτρας και η πρόεδρος Παρούλα Κουτσάκη
κλείνοντας την εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Πέτρας και η πρόεδρος Παρούλα Κουτσάκη

Τέλος ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, κλείνοντας τη βραδιά, εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη προσπάθεια του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, προτρέποντας το Λύκειο να βγει και στα χωριά του Μεραμπέλλου, για να γνωρίσει όλος ο κόσμος της δουλειά του τμήματος. Τόνισε ότι ο κάθε Έλληνας θα πρέπει τουλάχιστον άπαξ του βίου του να επισκεφτεί τη Κωνσταντινούπολη, το Πατριαρχείο, εν είδει προσκυνήματος.

Ανάμεσα στα τμήματα που θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2014 είναι το εργαστήριο αφήγησης Παραμυθιού της λαϊκής παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί από τη νέα συνεργάτιδα του Λυκείου την Καλλιόπη Κλώντζα.

Διαβάστε το ευχαριστήριο του Λυκείου για το ταξίδι

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos