Εκδήλωση τιμής στον άνθρωπο Γιάννη Χριστάκη
Βελιβασάκης, Καρίνα Ραστινσκαγια, Μιχάλης Καραταράκης και η αδελφή του φοιτητή Εμμανουήλ Κουρουπάκη

Με μια απλή τελετή, ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, τίμησαν τη Τρίτη (9/8) στη γενέτειρα, το γιατρό Γιάννη Χριστάκη, τον άνθρωπο Γιάννη Χριστάκη, όπως είπε ο πρόεδρος του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βελιβασάκης, με τον οποίο συνεργαζόταν για πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεν πρώτος στο Σικάγο, ο δεύτερος στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη στη παραλία στο Κουτσουνάρι.

Εμμανουήλ Κουρουπάκη
κόσμος στο προαύλιο της αίθουσας του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη στο Κουτσουνάρι

Παρόντες ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Καραταράκης, ο Μανώλης Βελιβασάκης,  εκπρόσωποι του δήμου Ιεράπετρας, ο γιος του Γιάννη Χριστάκη, ο οποίος μένει πλέον στη περιοχή, πολλοί φίλοι και κάτοικοι. Χαιρέτισαν τα μέλη του συλλόγου Αγ. Ιωάννη, αντιδήμαρχος ιεράπετρας, ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, αλλά και ο γιος του, ο οποίος θυμήθηκε πως ο πατέρας του, βοηθούσε όποιον του το ζητούσε.

Στο χώρο εκτός της φωτογραφίας, υπήρχαν εκτεθειμένα, κειμήλια τιμής στον Κρητικό γιατρό του Σικάγο, που έμελε να κοπεί το νήμα της ζωής του κάπου στα 2000 όταν είχε επιστρέψει στη πατρίδα. Μάλιστα όπως μας είπε ο γιος του, όλο το κοντέινερ που μεταφέρθηκε από την Αμερική με οικοσκευή, ιατρικά  μηχανήματα, κλάπηκε στη διαδρομή, δεν έφτασε ποτέ στο τόπο παράδοσης.

Εμμανουήλ Κουρουπάκη
ο γιός Χριστάκης μιλά για τον πατέρα του

Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν από το Κληροδότημα της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής (ΠαΚ) της PAA για τα ΑΕΙ Κρήτης στην φοιτήτρια Καρίνα Ραστινσκαγια που αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και  εισήχθη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στον φοιτητή Εμμανουήλ Κουρουπάκη που αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνοδεύονται από μια επιταγή 1000 δολαρίων σε κάθε φοιτητή, περί τα 880 Ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos