Δατσέρη, Πεδιαδίτου, Θραψανιώτης, Μπουνάκης

Από τα εγκαίνια

Δύο εκθέσεις τρέχουν παράλληλα στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου. Η έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Δατσέρη και η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών του Δημήτρη Μπουνάκη. Πρόκειται για δυο καλλιτέχνες των οποίων η εκφραστική διέξοδος είναι εντελώς διαφορετική, τόσο ως τρόπος, όσο και ως θεματολογία. Τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων έγιναν το βράδυ της Παρασκευής (27/6), στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου.

Κατερίνα Δατσέρη

Από τα εγκαίνια

Η Κατερίνα Δατσέρη, κατάγεται από τη Λατσίδα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία μετά την αποφοίτηση της, αφού παρακολούθησε εννεάμηνο σεμινάριο. Τα θέματα της υποκρύπτουν μια έντονη δόση νοσταλγίας για τη φύση της περιοχής όπου μεγάλωσε αλλά και τη φύση της ανατολικής Κρήτης γενικότερα. Τοπία, φύση, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και η καθημερινότητα στην εξοχή, αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της τις οποίες μπορείτε να δείτε στην έκθεση. Έχει εκδώσει και δύο ποιητικές συλλογές.

Δημήτρης Μπουνάκης

Από τα εγκαίνια

Ο Δημήτρης Μπουνάκης, είναι γέννημα θρέμμα των Αρχανών, όπου και ζει. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τις κατασκευές, έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, διδάσκει Κρητικούς χορούς και είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Αρχανών. Δάσκαλο στη ζωγραφική είχε τον Μπότη Θαλασσινό. Τα έργα του στην έκθεση είναι ζωγραφική και κατασκευές με διάφορα υλικά.

Ανοίγοντας την έκθεση ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, Μανώλης Θραψανιώτης, υπενθύμισε τη πρωτοβουλία των τεσσάρων πρωτευουσών της Κρήτης, ενάντια στη βαρβαρότητα που προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Αυτό κάνουμε, είπε, με αυτές τις εκθέσεις. Και με τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ακόμα πρόσθεσε το φετινό φεστιβάλ Touch, τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη προσπάθεια να εντείνεται ούτως ώστε όλες οι εκδηλώσεις ΛΑΤΩ να τεθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Η υπεύθυνη της Πινακοθήκης Inqa Forward Πεδιαδίτου, μίλησε για τη φαντασία και την ευαισθησία των δύο καλλιτεχνών και μίλησε για τις εκθέσεις που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας η Κατερίνα Δατσέρη, είπε ότι «θέλαμε πολύ να κάνουμε αυτή την έκθεση για να μοιραστούμε ένα κομμάτι του εαυτού μας». Ο Δημήτρης Μπουνάκης, τόνισε ότι χρησιμοποίησε υλικά κυριολεκτικά πεταμένα στα σκουπίδια μιας και ο νεοπλουτισμός μας, κάποια πράγματα τα θεωρεί άχρηστα ενώ μπορεί να είναι σημαντικά.

Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, οδός 28ης Οκτωβρίου απέναντι από το ταχυδρομείο.
Ανοικτά: ως τις 6 Ιουλίου, 11:00 με 14:00 και 18:00 με 22:00.
Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου. 28410 26899

Print Friendly, PDF & Email

Από manos