Ενθουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης
η ορχήστρα και η χορωδία ….

Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το βράδυ της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου.

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου έδωσε την πρώτη της συναυλία στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού και ενθουσίασε τους θεατές.

Υπό την διεύθυνση του σπουδαίου αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, με την σύμπραξη της Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και της Φωνωδίας υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, με σολίστ την μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, τα νέα ταλέντα της Κρήτης απέδωσαν αποσπάσματα από το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Johann Sebastian Bach καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με εξαιρετικό τρόπο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η πρόοδος τους από το 2016 που ο Δήμος δημιούργησε την Ορχήστρα, μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγάλη.

Αμέσως μετά τη συναυλία ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, να βλέπουμε την Συμφωνική που δημιουργήσαμε  πριν από τρία χρόνια, να παίζει σε έναν τόσο όμορφο χώρο και να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται ήδη για μια Ορχήστρα υψηλού επιπέδου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν καθημερινά για αυτό το αποτέλεσμα.

Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον τόσο για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, όσο και τους ταλαντούχους μουσικούς που την απαρτίζουν, θα είναι λαμπρό». 

Την συναυλία παρακολούθησαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου με το κόμμα «Μέρα 25» Γιώργος Λογιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κωστής Φασουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Νίκος Αγγελάκης, Κώστας Βαρδαβάς, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Θεοδώρα Λεμονή και Γιώργος Τσαγκαράκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos