Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά
Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης «Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» με εγκαίνια που έγιναν με επιτυχία χθες το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων του πολιτισμού, ανθρώπων της τέχνης-των γραμμάτων και πλήθος πολιτών.

Πρόκειται για την αναδρομική εικαστική συνεργασία-συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χανίων, και της Πινακοθήκης Χανίων, Βασιλικής Αγ. Μάρκου, στους δυο αείμνηστους κορυφαίους Κρητικούς ζωγράφους Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη και Γιώργου Κουνάλη.

Οι παραβρισκόμενοι στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου εντυπωσιάστηκαν από τα σπουδαία έργα του κορυφαίου εικαστικού Γιώργου θωμά Γεωργιάδη εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση της έκθεσης Για το ξεχωριστό εικαστικό έργο και την προσωπικότητα του καλλιτέχνη μίλησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο επιμελητής της έκθεσης Κωνσταντίνος Πρώιμος, η αδελφή του ζωγράφου Τόνια Σαμαρά, και ο μαθητής-συνεργάτης του ζωγράφου Ηλίας Κασάπη. Για την οργάνωση και την επιτυχία της έκθεσης ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ευχαρίστησαν τους συνεργάτες τους Κώστα Φασουλάκη εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού της Περιφέρειας, την αντιδήμαρχο Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, τους επιμελητές της έκθεσης, τους ιδιώτες κατόχους των έργων, και όλους όσους βοήθησαν.

Η έκθεση στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου θα διαρκέσει μέχρι 15 Μάιου 2016 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ενώ η έκθεση: «Γιώργος Κουνάλης: Στην τέχνη όπως και στην ζωή» που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αντικαθιστώντας την έκθεση Γεωργιάδη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos