Επίσκεψη ΠρέσβηΕπίσκεψη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου πραγματοποίησε (29.7) ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Βαλέριος Τσίμπουχ στο πλαίσιο της έκθεσης Ουκρανών Ζωγράφων «Ο Κόσμος των Χρωμάτων». Τον κ. Τσίμπουχ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΚΑΜ και Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Κουκλάκης.
 
Η έκθεση των Ουκρανών ζωγράφων περιελάμβανε έργα της παλαιότερης αλλά και της νέας γενιάς και δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή διάφορων τεχνοτροπιών και υπό την επίδραση διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων με σκοπό να γνωρίσουν οι Έλληνες τον κόσμο, τα συναισήματα, την κουλτούρα, τα ήθη και τις παραδόσεις του Ουκρανικού λαού.
 
Από τον Πρόεδρο του ΚΑΜ και τον Ουκρανό Πρέσβη τονίσθηκε η σημασία αυτής της συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανικής Πρεσβείας και του ΚΑΜ όπως και η επιθυμία να συνεχισθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως είναι η ανταλλαγή εκθέσεων Αρχιτεκτονικής Ελλήνων και Ουκρανών αρχιτεκτόνων. Στην έκθεση περιλαμβάνονταν έργα σημαντικών ζωγράφων, ανάμεσά τους
 
Ακαδημαϊκοί και αντεπιστέλλοντα έλη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, όπως οι Γρηγόρι Κορομπόβ, Ιβάν Κάμπις, Καθηγητές Σχολών Καλών Τεχνών, όπως οι Ζόγια Πιλιπένκο, Ντένις Τσερνόφ, Μάρκ Κωνσταντινοπόλσκι, ανερχόμενα ταλέντα, μέλη της Νεολαιϊστικης Ένωσης Ζωγράφων Ουκρανίας, όπως οι Ελενα Ζοσαν, Ελενα Κισκουρνο, απόφιτοι της Ακαδημίας Καλών Τεχνών και Σχολής Καλών Τεχνών του Χάρκοβο Δαρια, Έλενα Μπορίσοβα (νικήτρια πολλών διαγωνισμών), Αλεξαντερ Μοσιν, Ρουσλαν Βαρλαμοφ, Παπιρνι Τιμοθεος, Τσερνοβα Κατια, αλλά και οι Ιουλία και Αλεξάντερ Γκλάντκιε, Λειλα, Λεσνιτσαια Ελενα,Ναταλια Μποιτσουκ, οκογένεια Τσουματσενκο και άλλοι.
 
Η έκθεση στο ΚΑΜ θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα και στο Ρέθυμνο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos