Επτά Φορές Γυναίκα, κωμωδία του Βιτόριο ντε Σίκα

Με μια κλασική κωμωδία ξεκινούν για το 2019 οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται η σπονδυλωτή ταινία «Επτά Φορές Γυναίκα – Woman Times Seven», σε σκηνοθεσία Βιτόριο ντε Σίκα. Η ταινία κυκλοφορεί σε επανέκδοση, είναι Ιταλογαλλικής παραγωγής 1967, διάρκειας 108΄ και πρωταγωνιστούν οι: Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Πίτερ Σέλερς, Άλαν Άρκιν.

          Ο Βιτόριο Ντε Σίκα, κινείται μακριά από το πνεύμα του νεορεαλισμού του οποίου υπήρξε βασικός εκπρόσωπος και δημιουργεί μία πρωτοκλασάτη ανάλαφρη κομεντί, παρουσιάζοντας επτά διαφορετικούς  γυναικείους χαρακτήρες, σε επτά αυτοτελείς ιστορίες με θέμα τη μοιχεία. Σκηνοθετεί με κέφι την γοητευτική Σίρλεϊ ΜακΛέιν, (που πλαισιώνεται από διάσημους ηθοποιούς στους ανδρικούς ρόλους). Με γνήσιο κωμικό ταλέντο, φινέτσα αλλά και μια εσωτερική μελαγχολία, η πρωταγωνίστρια ενσαρκώνει με φυσικότητα διαφορετικές πλευρές της αιώνιας γυναίκας, με άξονα τη δράση και την αντίδρασή της στην απιστία.

          Κριτική των σχέσεων των δύο φύλων, της σεξουαλικότητας, της γυναικείας συμπεριφοράς και της κοινωνικής υποκρισίας, ένα μείγμα από πολιτική και κοινωνική σάτιρα, φεμινιστικό μπρίο και διασκεδαστικό σινεμά για το θεατή.

          Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos