Με τον Κώστα Θωμαΐδη

Εστουδιαντίνα ν. Ιωνίας

Ήχοι Μικρασιάτικοι, Μεσογειακοί, παραδοσιακοί, ήχοι που όλοι κουβαλάμε μέσα μας, ακούστηκαν τη Κυριακή (6/4), στον χώρο του κινηματοθέατρου REX, με την έλευση της Εστουδιαντίνα νέας Ιωνίας Βόλου, στο τόπο μας. Ήταν η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας, που έχει πλέον ήδη μια δεκαετία ύπαρξης και κάποιους δίσκους.

Μαζί της ο Κώστας Θωμαΐδης, η Ασπασία Στρατηγού και ο Σύριος Ziad Razab.

Το πρόγραμμα της ορχήστρας περιελάμβανε μουσικές τόσο της Μικράς Ασίας, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Ακούσαμε μουσική καιν τραγούδια από τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τη Τουρκία και αλλού, όσο και τα παραδοσιακά μικρασιάτικα που όλοι γνωρίζουμε.

Ασπασία Στρατηγού

Εστουδιαντίνα ν. Ιωνίας

Η ερμηνεία και των τριών φωνών που συνόδευσε η ορχήστρα, πολύ καλή. Βέβαια η θητεία του Κώστα Θωμαΐδη στο Ελληνικό τραγούδι, προδιαγράφει το αποτέλεσμα, η Ασπασία Στρατηγού, μια νέα φωνή από την οποία περιμένουμε πολλά, αλλά και ο Ziad Razab, μας έβαλε σε σκέψεις για τις μουσικές συγγένειες του χώρου της Μεσογείου με τις ερμηνείες του.

Περισσότερα για την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο www.estoudiantina.com.gr/

Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos