Ετήσιο γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυφτής
χορός, γεύσεις, δροσιά

Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυφτής, πραγματοποίησε για άλλη μια φορά το καθιερωμένο γλέντι του, γιορτή ρακής, στον χώρο του στην είσοδο του οροπεδίου.

Ο καιρός σύμμαχος, ευνόησε τη τελευταία ημέρα του Ιούνη και όσοι ανέβηκαν το βουνό απόλαυσαν δροσιά και ηρεμία και ίσως λίγο παραπάνω υγρασία, αλλά ήταν όλα υπέροχα.

Το καζάνι, είχε “πάρει φωτιά” πολύ νωρίτερα ετοιμάζοντας ρακή για όλους ενώ οι κυρίες του χωριού είχαν φροντίσει για τους μεζέδες της βραδιάς και πιστέψτε με …. το καλύτερο εστιατόριο, ωχριά μπροστά σε όλα αυτά που προσφέρθηκαν. Χοχλιοί με χόντρο, σαλάτα από τη ντόπια παραγωγή, γίγαντες, τυροπιτάκια, φάβα και φυσικά, σουβλάκια και άλλα πολλά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χαμηλός, ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν το βράδυ στη Θρυφτή και τίμησαν τον σύλλογο με τη παρουσία τους, τόνισε ότι το όνειρο της απόκτησης του κτιρίου στο χώρο όπου τώρα γίνεται η γιορτή παραμένει ζωντανό, προσπάθεια που γίνεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Της Κρητικής μουσικής επιμελήθηκαν οι Κασάπης, Δρακάκης με το συγκρότημα τους από τη Γρα Λυγιά.

Αργά το βράδυ, η αποχώρηση από τη Θρυφτή, πάντα βάσανο, ήταν για άλλη μια φορά δύσκολη. Όταν στα παράλια η θερμοκρασία βρισκόταν κάπου στους 28 βαθμούς, στο χωριό ήταν 12 !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos