ημέρα σχολικού αθλητισμού ΓΕΛ Νεάπολης
οι μαθητές στους νερόμυλους των Βρυσών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης,

την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθέτησε το σύνθημα  για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους» για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Νεάπολης αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή δράση, στην οποία να συμμετάσχει όλο το σχολείο, μαθητές και καθηγητές. Οργάνωσε από την προηγούμενη βδομάδα πεζοπορία σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά μας αλλά είναι άγνωστη στο κοινό. Οι νερόμυλοι των Βρυσών,στη θέση Πλατανιάς, μια περιπατητική διαδρομή μέσα από ένα στενό μονοπάτι με οργιώδη βλάστηση και ιδιαίτερη χλωρίδα. Η ανάβαση έγινε από την κοιλάδα  του Χουμεριάκου προς τα πάνω με κατάληξη στο χωριό Βρύσες και το μοναστήρι των Κρεμαστών, όπου μετά από μια δεκάλεπτη ανάπαυση ξεκίνησε η επιστροφή στο σχολείο από τον επαρχιακό δρόμο Νεάπολης – Βρυσών.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, συλλογική, η οποία υλοποιούσε την ιδέα του υπουργείου παιδείας για τη σημασία της ποιότητας ζωής με άξονα την καλή φυσική κατάσταση και τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos