Ημερίδα για τον Δημήτρη Φιλιππίδη
O Δημήτρης Φιλιππίδης

Ο Εκδοτικός Οίκος «Μέλισσα» και ο Ιστότοπος: triantafylloug.blogspot.com οργάνωσαν Ημερίδα για τον Δημήτρη Φιλιππίδη, Ομότιμο Καθηγητή  ΕΜΠ,  με αφορμή τον τιμητικό τόμο του που εκδίδεται από τις εκδόσεις «Μέλισσα». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, το Σάββατο 12 Μάϊου 2018.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης γεννήθηκε το 1938 και είναι αρχιτέκτονας διπλωματούχος ΕΜΠ (1962). Διετέλεσε καθηγητής πολεοδομίας και σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Εργάστηκε σε διάφορα γραφεία εκπονώντας αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες (1964-1995) και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και κριτικές βιβλίων για την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων.
Έχει επίσης γράψει ικανό αριθμό βιβλίων για την νεοελληνική αρχιτεκτονική, την πόλη και την πολεοδομία αλλά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και έχει επιμεληθεί αφιερώματα και μονογραφίες ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων.
Ο τιμητικός τόμος που παρουσιάστηκε στην Ημερίδα περιλαμβάνει 56 κείμενα διακεκριμένων επιστημόνων με ποικίλη και ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Στην Ημερίδα αυτή συμμετείχαν 16 ομιλητές, καθηγητές Πανεπιστημίων, αρχιτέκτονες, εικαστικοί και αρχαιολόγοι.

Οι ομιλίες κατανέμονται σε τέσσερεις θεματικές ενότητες που αφορούν τον Τιμητικό Τόμο, το Συγγραφικό Έργο, την Διδασκαλία και την Πολυσχιδή Διαδρομή του Δημήτρη Φιλιππίδη. Την Ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του ο Δημήτρης Φιλιππίδης.

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewevent.aspx?EventID=817

Η ομιλία εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Ο τιμητικός τόμος του Δημήτρη Φιλιππίδη”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos