Ημιμαραθώνιος Κρήτης, Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι
από την εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου 2017

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία  του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην Κρήτη, του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που διεξάγεται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Η Οργανωτική επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί τους χιλιάδες συμμετέχοντες  αθλητές αλλά και θεατές της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.

Μετά την επίσημη μέτρηση του αγώνα από την IAAF και την AIMS, ακολούθησαν τα τρία βραβεία στον διαγωνισμό SPORTS MARKETING AWARDS. Πρόσφατα μάλιστα ο διοργανωτής Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου, έγινε επίσημα  μέλος του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας υπερήφανους όλους όσοι εργάζονται αφιλοκερδώς για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης αλλά και δικαιώνοντας φορείς και χορηγούς που εμπιστεύονται και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Η μεγάλη ανταπόκριση των απολαυστικών βίντεο που έχουν ξεπεράσει πλέον τις δέκα εκατομμύρια  προβολές, έχουν κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτό τον αγώνα δρόμου, ο οποίος συνδυάζει, αθλητισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, περιβάλλον, κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό και έχει σαν αποτέλεσμα να αναμένονται φέτος πάνω από 500 αθλητές από το εξωτερικό , πάνω από 1000 αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και πάνω από 2000 από ολόκληρη την Κρήτη.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτη, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αλλά και πέντε Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, στηρίζει φέτος τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ, ενώ θα υπάρχει πάλι για  πέμπτη συνεχή χρονιά περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την εγγραφή δωρητών μυελού των οστών.

Οι αγώνες 21 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων αλλά και τα 1000 μέτρα για παιδιά, συμπληρώνονται για πρώτη φορά  φέτος από αγώνα για αμεα και στη συνέχεια ακολουθούνται από μια μεγάλη γιορτή στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου, όπου όλα παρέχονται δωρεάν (φαγητά, πιοτό, μουσική, χορός) και δημιουργούν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα μοναδική και εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια που σχεδιάζεται με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, έχει ήδη καθιερώσει τον ημιμαραθώνιο Κρήτης ανάμεσα στις καλύτερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή  περισσότεροι από 3500 άνθρωποι κάθε ηλικίας, αθλητές και μη.

Ήδη έχουν εγγραφεί εκτός Κρήτης πάνω από 1500 συμμετέχοντες , ενώ οι συμμετοχές από το εξωτερικό προέρχονται από 32 χώρες. Αξιοσημείωτο είναι πως η μεγαλύτερη ομάδα προέρχεται από την Γαλλία με περίπου 60 συμμετοχές.

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου Κρήτης περνάει μέσα από γραφικά χωριά της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια και ολοκληρώνεται με μια μεγάλη γιορτή φιλοξενίας, με τη ανιδιοτελή συνδρομή περισσότερων από 350 εθελοντών.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο www.cretehalfmarathon.com

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Διοργάνωση :  Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμερίου, ΠολιτιστικόςΣύλλογος Γαλατά, Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού.

Μεγάλος χορηγός: ΟΠΑΠ AE

Επίσημοι χορηγοί: ASICS, AEGEAN AIRLINES, TOYOTA  Παπακαλιάτης ΑΕ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Αρτοζαχαροπλαστικη, ΚΕΝ AE, GARMIN.

Επίσημοι υποστηρικτές: ΚΡΥΣΤΑΛ, CAPSIS ASTORIA HOTEL,  COSMOS SPORTS, Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Λασιθίου , ANEKLINES BLUE STAR FERRIES, AMSTEL free, Αλλαντικά ΚΑΣΣΑΚΗΣ, Σ/Μ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, Aqua power , Milakis Web Services ,

Με την Πολύτιμη βοήθεια : Cretangastronomy.gr , ΕΣΔΑΚ , Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ραδιοερασιτέχνες Κρήτης, V-strom Ηρακλείου Λασιθίου, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ,  Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Batala Creta,

Χορηγοί επικοινωνίας: Κρήτη Tv, Νέα Κρήτη, Ράδιο 984 , Neakriti.gr , iRUNmag, Alpha 106,2 , Music Club , Kiss Fm 961 , Νέα Τηλεόραση Χανίων, Σπορ fm Κρήτης, Up 92.9.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos