παράδοση, παραλαβή της ελιάς, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα
παράδοση, παραλαβή της ελιάς, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα

Μόσχευμα, από την αρχαία ελιά του Καβουσού, ταξίδεψε στην Αθήνα και κοσμεί τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης θέμα “Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή”, που πραγματοποιείται 18 με 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Για το λόγο αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από τη σκιά της αρχαίας ελιάς στον Αζοριά στο Καβούσι, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, παρέδωσε την ελιά στον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Ανδρέα Παπαδοπετράκη για να τη μεταφέρει ο ίδιος στην Αθήνα.

Στη λιτή τελετή που έγινε παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οι δήμαρχοι Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου, Θεόδωρος Πατεράκης και Γιάννης Στεφανάκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Δασκαλάκης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου Γιάννης Χαλκιαδάκης.

η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη παραδίδει την ελιά στον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Ανδρέα Παπαδοπετράκη
η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη παραδίδει την ελιά στον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Ανδρέα Παπαδοπετράκη

Η Προσφορά φυτωρίου ελιάς από την Αρχαία Μινωική Ελιά του Αζοριά Καβουσίου, γίνεται για τη γενέθλιο ημέρα του ΟΗΕ, με την ευσεβή επιθυμία και στόχο να μεταφερθεί  και να φυτευτεί στην έδρα  του,  στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα με την παράδοση αιτήματος από την Περιφέρεια προς την UNESCO για την  έναρξη των διαδικασιών, προκειμένου να συμπεριληφθεί  στον κατάλογο των μνημείων της ζώσας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ελιά θα επιστέψει από την Αθήνα στο Καβούσι για να βρίσκεται στη γενέθλια γη τη Κυριακή (25/10) στην εκδήλωση “Ελαίας, Ειρήνης, Φωτός Δρόμοι”.

Από τη τελετή:

Διαβάστε ακόμα:

Στην αρχαία ελιά

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos