Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

με τη “Κουνδούρειο  Δημοτική Βιβλιοθήκη” που συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές και θεατρικές δράσεις μέσα από το παιχνίδι «συλλέγω εμπειρίες» με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Future Library”.

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 και τώρα υλοποιείται η 3η φάση του σε 23 πόλεις της Περιφέρειας για να φτάσει στον προορισμό του το 2016, οπότε και θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή , τον οργανισμό Future Library και την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του ευρέος κοινού της Περιφέρειας και κυρίως της νέας γενιάς, μέσα από μια σειρά διαδραστικών και ανοιχτών εκδηλώσεων με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ.
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, συντονίζοντας το σύνολο των δράσεων και την προώθηση αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος στην πόλη μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
Το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» θα περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:

  • Ακρόαση για ανάδειξη λυρικών ταλέντων, απευθύνετε σε νέους 16-32 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο ΡΕΧ.
  • Διήμερο σεμινάριο στους επιλεγμένους της ακρόασης από ειδικούς της λυρικής σκηνής. Το σεμινάριο θα γίνει στο κινηματοθέατρο ΡΕΧ.
  • Επίσκεψη της Λυρικής Σκηνής σε Σχολεία της πόλης .
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες» που θα πραγματοποιηθεί στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τα 50 βιβλία και το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Συλλέγω εμπειρίες» θα μας βοηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.

Πληροφορίες στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλ.: 28410 26899.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos