Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Ένας διάλογος με την αρχαιότητα είναι το θέμα της έκθεσης που διοργάνωσε το Μουσείο της Καρλσρούης στη Γερμανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eurolog. Το Eurolog επιδιώκει να συνδράμει στον ανοιχτό διάλογο ανθρώπων από διαφορετικά κράτη, να προσφέρει μια επιπλέον οπτική γωνία και να ισχυροποιήσει διαπολιτισμικές αξίες. Συμμετείχαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι χώρες Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία καθώς και δύο χώρες που περιβρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η Τυνησία και η Τουρκία. Κοινό στοιχείο που διαθέτουν οι χώρες αυτές είναι ο Ρωμαϊκός πολιτισμός.

Κάθε εταίρος παρουσίασε ένα πολιτιστικό έργο που είχε σχέση με το πνεύμα του προγράμματος. Έτσι, η Γερμανία οργάνωσε την έκθεση που επισκέπτεται τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και παρουσιάζεται στο Ηράκλειο. Υπεύθυνη της έκθεσης είναι η Δρ Κατερίνα Μπορμπουδάκη-Χορστ, έφορος του μουσείου της Καρλσρούης.

Eurolog
Eurolog

Η Ελληνική συμμετοχή είχε ως θέμα το θέατρο και την εξέλιξή του, με δύο βιβλία: Το ένα, για την καταγωγή του αρχαίου Ελληνικού θεάτρου από τα Μινωικά θέατρα, από την Δρα. Αθανασία Κάντα. Στο δεύτερο, με συγγραφέα τον Μανώλη Βραχνάκη, παιδιά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Θέατρο, να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» και να ξεναγηθούν στο μεγάλο θέατρο τη Γόρτυνας, που ανασκάπτεται στις μέρες μας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 1-10 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΤΡΙΤΗ 3-6-2014 ΩΡΑ 19:00

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos