Προσωπογραφία Ελ ΓκρέκοΣτη μεγάλη οθόνη πρόκειται να μεταφέρει τη ζωή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Τα γυρίσματα της ταινίας, που θα λέγεται «Ελ Γκρέκο» θα ξεκινήσουν από την Κρήτη το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι μία φιλόδοξη ελληνοϊσπανική κινηματογραφική συμπαραγωγή.
 
Η υπόθεση εξελίσσεται στον 16ο και 17ο αιώνα, στα χρόνια δηλαδή της Μεταρρύθμισης και της Ιεράς Εξέτασης.
 
Μέσα απ΄ αυτό το ιστορικό πλαίσιο θα παρακολουθήσουμε την αναζήτηση του Θεοτοκόπουλου για ελευθερία και γνώση για την τέχνη του, αρχικά στην πατρίδα του και εν συνεχεία στην Ιταλία και στην Ισπανία.
 
«Είναι μία ταινία που θα επιχειρήσει να αναδείξει την πορεία του μεγάλου ζωγράφου σ΄ όλους τους σταθμούς της ζωής του», ανέφερε ο Γιάννης Σμαραγδής.
 
Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Βενετία και στο Τολέδο.
 
Τον Ελ Γκρέκο θα υποδυθεί ο βρετανός ηθοποιός Nick Ashdon. Συμπρωταγωνιστής θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, στο ρόλο του Νικολού, επιστήθιου φίλου του ζωγράφου.
 
Ακόμη θα λάβουν μέρος οι ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Ντίνα Κώνστα, Γιάννης Μπζος, Δημήτρης Καταλειφός, Χρήστος Καλαβρούζος, Ελένη Καστάνη, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Τάσος Παλατζίδης, Δήμητρα Ματσούκα κ.ά.
 
Τη μουσική της ταινίας θα υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Επίσης θα εμφαιστεί ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και θα παίξει λύρα ο Ψαραντώνης.
 
Το σενάριο της ταινίας που υπογράφουν ο Γιάννης Σμαραγδής με τη βρετανή Jackie Pavlenko, βασίζεται στο βιβλίο «Ο ζωγράφος του Θεού» του Δημήτρη Σιατόπουλου.
 
Για το «στόρι» υπεύθυνοι είναι ο Δημήτρης Νόλλας και ο Παναγιώτης Πασχίδης.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos