Μαρία ΦαραντούρηΈνα αφιέρωμα στη ζωή της ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη παρουσιάζει  την Τρίτη 22 Μαρτίου η εκπομπή «Μονόγραμμα». Η τραγουδίστρια αυτοβιογραφείται στην κπομπή, μιλά για τα παιδικά της χρόνια αλλά αναφέρεται και σε ολόκληρη την πορεία της στην Ελλάδα και στον κόσμο που την καταξίωσαν και την ανέδειξαν ως σύμβολο αγώνων και ιδανικών.

 
Ειδική μνεία κάνει στη γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο πρωτοσυνάντησε όταν ήταν μόλις δεκαέξι ετών και μέλος της χορωδίας του «Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής». Τότε εκείνος της είχε πει «εσύ θα γίνεις ιέρεια μου», λόγια που τη χάραξαν βαθιά προκαλώντας της μεγάλη εντύπωση.
 
Η παρουσία της Μαρίας Φαραντούρη στα πνευματικά δρώμενα του τόπου μας είναι μοναδική, αφού με την ποιότητα και το ήθος της φωνής της εξέφρασε την πνευματική αντίληψη, τους πόθους, τους αγώνες και τα οράματα του λαού μας.
 
Ερμήνευσε κατά τον ιδανικότερο τρόπο τα πιο χαρακτηριστικά και σημαντικά έργα που μελοποιήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια στον τόπο μας.
 
Για τη Μαρία Φαραντούρη είχε γράψει και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν στο βιβλίο του «Η Μέλισσα και ο Αρχιτέκτονας»:
«Για μένα Ελλάδα είναι η Φαραντούρη. Έτσι φαντάζομαι τη θεά Ήρα: δυνατή, καάρια και άγρυπνη. Ποτέ άλλοτε κάποιος καλλιτέχνης δε μου είχε δώσει τόσο απτή την αίσθηση του υπερβατικού».
 
 Η εκπομπή «Μονόγραμμα» θα προβληθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 20:00 από την ΕΤ-1.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos