Η Μητρότητα στην Τέχνη

φίλοι και μέλη του Λυκείου στην εκδήλωση

φίλοι και μέλη του Λυκείου στην εκδήλωση

Το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, τη Κυριακή (8/5), ημέρα της μητέρας, διοργάνωσε στον χώρο του, εκδήλωση αφιερωμένη στη μητρότητα μέσα από τη τέχνη. Στο χώρο του Λ.τ.Ε. έσπευσαν τόσο μέλη όσο και φίλοι των λυκειάδων να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Εν αρχή, η πρόεδρος Παρούλα Κουτσάκη, καλωσόρισε τους φίλους και αναφέρθηκε στη μέρα και στη σημασία της ανά το κόσμο.

η Ντιάνα Ζερβάκη, παρουσιάζει τη μητέρα μέσα από τη τέχνη των αιώνων

η Ντιάνα Ζερβάκη, παρουσιάζει τη μητέρα μέσα από τη τέχνη των αιώνων

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης όμως, η Μητρότητα στη τέχνη δια μέσου των αιώνων, παρουσιάστηκε από την εικαστικό Ντιάνα Ζερβάκη, η οποία με επιλεγμένες φωτογραφίες, πίνακες, γλυπτά, από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων έως σήμερα μας έδειξε ότι η Μητέρα είναι έννοια όσο και πραγματικότητα διαχρονική, είτε μέσα από τα μάτια των Αιγυπτίων, είτε μέσα από τα έργα του Πικάσο και τη συλλογιστική των γηγενών της αμερικανικής ηπείρου. Η μητέρα καταγράφεται, απεικονίζεται, υμνείται, αναγορεύεται σε θεότητα κάποιες φορές, πρόσωπο σεβαστό μέχρι τις μέρες μας, όπως θα είναι και στο μέλλον.

η πρόεδρος του Λ.τ.Ε. Παρούλα Κουτσάκη με την Χριστίνα Κορρέ

η πρόεδρος του Λ.τ.Ε. Παρούλα Κουτσάκη με την Χριστίνα Κορρέ

Την εκδήλωση συνόδευσε με πιάνο και τραγούδι η Χριστίνα Κορρέ. Τέλος, όπως πάντα, υπήρχαν οι γευστικές δημιουργίες των μελών του Λ.τ.Ε. τις οποίες απόλαυσαν όσοι ήθελαν.

Η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά του Λυκείου για την αγορά Ιατρικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες,

Print Friendly

You may also like...

%d bloggers like this: