Η Ύπαιθρος των ΠολιτισμώνΟι ορεινές περιοχές διαθέτοντας πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, ανοίγουν ένα νέο δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη σύγχρονη Ευρώπη. Με αφετηρία το Οροπέδιο Λασιθίου, ξεκινά ο διάλογος για τις προοπτικές και το ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα επόμενα χρόνια οι περιοχές της υπαίθρου στο νέο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ενωμένη Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου διοργανώνει θεματική εκδήλωση με την ονομασία «Η Ύπαιθρος των Πολιτισμών», το Σάββατο 5 Αυγούστου στο χώρο του οικολογικού πάρκου «Λάσινθος», που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου.
 
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ και περιλαμβάνει συνδιάσκεψη – τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαιθρο των πολιτισμών στην οποία συμμετέχουν οι: Χρήστος Φώλιας, Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Σταύρος Αρναουτάκης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής Φιλελευθέρων Γερμανίας Χρήστος Δουλκερίδης, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Βρυξελλών. ουλευτής Οικολόγων Βελγίου. Συντονιστής θα είναι ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Αργυρός.
 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πολυθέαμα με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Έλλη Πασπαλά.
 
«Βρισκόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε παρόντες στην υπόθεση της ανάπτυξης και πως οι ορεινές περιοχές προσφέρουν μια σημαντική διέξοδο στην προσπάθεια για αποκεντρωμένη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο και προοπτική. Τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, με το πλούσιο λαογραφικό υπόβαθρο, η σχέση με την ιστορία αλλά και τους μύθους που γέννησαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και το παραδοσιακά δομημένο περιβάλλον, αποτελούν εφόδια, με τα οποα επιχειρούμε να προσδιορίσουμε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε λοιπόν πως οι ορεινές περιοχές προσφέρουν ένα βατό δρόμο για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στην Ενωμένη Ευρώπη. Αρκεί να έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να συνδράμουν ισότιμα στο κοινό όραμα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς.
 
Διεθνής προβολή
 
Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα της εκήλωσης θα μεταδίδεται ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο από την ERT SAT. Στην Ευρώπη θα μεταδίδεται από τον δορυφόρο HELLAS SAT και θα είναι ελεύθερο για αναμετάδοση σε Ευρώπη και Ελλάδα (HELLAS SAT, 39° ανατολικά, Συχνότητα 10955.250 VERTICAL, Sybol Rate 3300 FEC 3/4 όνομα καναλιού (INA LASITHI).
 
Επίγεια θα αναμεταδίδεται ζωντανά στην Κρήτη από το ΚΡΗΤΗ T.V. και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα περισσότερα Περιφερειακά Κανάλια της χώρας.
 
Ακόμα την εκδήλωση θα καλύψει τηλεοπτικό συνεργείο του γαλλικού διτύου FR 3 στα πλαίσια συμπαραγωγής ευρωπαϊκών καναλιών.
 
Το ρεπορτάζ μαζί με ένα ειδικό αφιέρωμα για το Οροπέδιο Λασιθίου θα προβληθεί σε περίπου 30 χώρες. Δορυφορικά θα προβληθεί σε όλη την Ευρώπη μέσω του γαλλόφωνου TV5 καθώς και το πολύγλωσσου τηλεοπτικού δικτύου EuroNews.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos