λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της Ιεράπετρας
λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της Ιεράπετρας

Με την αναστάσιμη λαμπρότητα και πάνδημα χαρά πανηγύρισε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 2 Μαΐου ο Ιερός και ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 1 Μαΐου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, η ευλόγηση των προσφερομένων άρτων και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρο Άγιο, Προστάτη της πόλεως.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβε μέρος σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της  πόλεως. Αντί κηρύγματος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα.

λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της Ιεράπετρας
λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της Ιεράπετρας

Φέτος, λόγω του βροχερού καιρού η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ματαιώθηκε.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Βουλευτές του Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης και Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Νικάλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλωτάρχης κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Ιεράπετρας κ. Χριστόφορος Ζιδιρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμ. Φραγκούλης, Αργ. Πανταζής και Εμμ. Λουτσέτης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Δασκαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός, καθώς και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos