Καρναβάλι Ιεράπετρας, καλή δουλειά με απλά υλικά
καρναβαλιστές κατά τη παρέλαση

Αρκετές χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τη παρέλαση στο καρναβάλι Ιεράπετρας 2019, που έγινε τη τελευταία Κυριακή της αποκριάς στην οδό Δημοκρατίας μπροστά από το δημαρχείο. Είκοσι ομάδες από διάφορα σημεία του δήμου πήραν μέρος, με πολύ ευρηματικά θέματα.

Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει αρκετό καιρό πριν. Οι ομάδες, ετοίμασαν τα σχετικά με το θέμα άρματα τους για να είναι έτοιμοι την ημέρα.

Πήραν μέρος σύλλογοι όπως ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, σχολεία και νηπιαγωγεία, η Θεατρική ομάδα. Και ανέπτυξαν μια χαρά τις ιδέες τους …

… οπότε στην οδό δημοκρατίας πέρασε ο Αστερίξ και ο Οβελίξ με τη παρέα τους και έναν καταπέλτη, τα ζαρζαβατικά από τα Τέρτσα, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά και τα πετρέλαια της Ιεράπετρας.

Ακροβατικά από δύο ειδικές, με τη βοήθεια ενός γερανού, καθήλωσαν το κοινό, ενώ η παρουσιάστρια Ματθίλδη Μαγγίρα, τα κατάφερε μια χαρά, με όλες τις ομάδες και όλες τις καταστάσεις.

Οι οθόνες στην αρχή της παρέλασης και στο τέλος της βοήθησαν αρκετά ώστε να αντιμετωπιστεί το αδιαχώρητο του δρόμου.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη προετοιμασία, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΕΙΑ Μανόλης Γεωργαλάκης συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη και παρουσίαση του καρναβαλιού.

Και του χρόνου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos