sax de voyage
sax de voyage

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων ‘ΑΚΡΟΑΜΑ’ μετράει ήδη 10 χρόνια ζωής, είναι ένα από τα πρώτα κουαρτέτα σαξοφώνων στην Ελλάδα και η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα είναι συνεχής και διαρκής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο REX φέρει τον  τίτλο “SAX DE VOYAGE” και περιστρέφεται γύρω από κλασικά έργα από όλα τα μήκη και πλάτη της γης (Αργεντινή, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ρωσία, Ελλάδα κ.α.).

Σκοπός του συνόλου είναι αφενός να παρουσιάσει τον μουσικό πλούτο και την μουσική πολυμορφία και αφετέρου να αναδείξει την δύναμη και την βαθιά εκφραστικότητα του σαξοφώνου.

 

Το κουαρτέτο σαξοφώνων “ΑΚΡΟΑΜΑ” αποτελούν οι:

Στάθης Μαυροµµάτης, σοπράνο σαξόφωνο & καλλιτεχνικός διευθυντής

Λευτέρης  Πουλιού, άλτο σαξόφωνο

Γεωργία Λιονάκη, τενόρο  σαξόφωνο

Μάρκος Καραβάς, βαρύτονο σαξόφωνο

Φιλική συμμετοχή στα κρουστά, Νίκος Παγωµένος

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 : Κινηματοθέατρο REX – Ώρα 20.30

Η προπώληση των εισιτηρίων στον Άγιο Νικόλαο θα γίνεται

στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Στάθη Μαυρομμάτη:

Ο Στάθης Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Ολοκλήρωσε σπουδές μαθηματικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σαξοφώνου στο Ωδείο Φ. Νάκας της Αθήνας και το London College of Music, διεύθυνσης μπάντας και σύνθεσης, όλα με αριστεία, επαίνους και διακρίσεις.

Πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τακτικός συνεργάτης της ΚΟΑ, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστας με ελληνικές και ξένες ορχήστρες συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, σεμινάρια και συνέδρια, σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία Καναδά, ΗΠΑ κ.α.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες του έχουν αφιερώσει δεκάδες έργα -ανάμεσά τους και 12 κοντσέρτα- που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Έχει ηχογραφήσει ζωντανά στις ΗΠΑ έργα του Ντ. Κωνσταντινίδη και έχει κυκλοφορήσει δύο CDs με μουσικές Ελλήνων συνθετών που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και εγκωμιαστικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς και από διεθνείς σολίστες σαξοφώνου ενώ συχνά αναμεταδίδονται ηχογραφημένες εκτελέσεις του από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ιδρυτικό μέλος του «Ολυμπιακό Τρίο» (βιολί-σαξόφωνο-πιάνο) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κουαρτέτου Σαξοφώνων «Ακρόαμα».

Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (βραβεία μουσικής 2010), την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας (επίλεκτο μέλος)  και τη Yamaha Music Europe  με τον τίτλο του “Yamaha Artist” .

Stathis Mavrommatis Sax Soloist
www.stathismavro.gr

http://www.youtube.com/watch?v=pN3D6Gp1nro
http://tar.gr/content/content.php?id=3646
http://www.youtube.com/watch?v=6eY5eQBcYb4
http://www.musicianspage.com/musicians/4274
http://www.cdbaby.com/Artist/StathisMavrommatis

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos