Ζορμπάς .....
Ζορμπάς …..

«Ο άνθρωπος είναι χρέος» είναι από τις πιο αγαπημένες ρύσεις του  Μίκη Θεοδωράκη  και αναμφίβολα το Ωδείο Καρπάθου υπό την Διεύθυνση της κυρίας Μοσχούλας Βαρδαούλη κατόρθωσε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να επιτελέσει ένα βαρύ χρέος: 

 Να τιμήσει τα 90 χρόνια ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας και να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε ένα πανέμορφο μουσικό πρόγραμμα που μας καθήλωσε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΚΟΠΑΠ (Καρπαθιακός  Οργανισμός  Πολιτισμού Άθλησης Παιδείας) την Τετάρτη  29 Ιουλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 9:30 μ. μ.   Η  σκηνοθετική επιμέλεια  του αρχιτέκτονα κ.  Νίκου Μπερτζουάνη ήταν άψογη,  ο φωτισμός και η ηχητική φροντίδα του  κ. Γιώργου Χατζηκωνσταντή ολοκληρώθηκε με επαγγελματισμό και φυσικά οι πρωταγωνιστές της βραδιάς μας κατενθουσίασαν με την παρουσία τους: Οι φωνές των μελών της Δημοτικής Χορωδίας ήταν  «δουλεμένες» και απόλυτα συντονισμένες με τους ταλαντούχους Καρπάθιους μουσικούς μας,  Μίμη Πανάρετο (κιθάρα), Γιώργο Μαρή (πλήκτρα), Α. Ζάβαλη (μπουζούκι), Βούλα Μαρκουλάτου(μαντολίνο),  Χρήστο Παπαδόπουλο ( μπουζούκι. Οι μαθητές του Ωδείου Καρπάθου ανταποκρίθηκαν επάξια στον στόχο της εκδήλωσης παίζοντας  στο πιάνο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη  Θεοδωράκη, καθώς επίσης χόρεψαν  μαζί με την δασκάλα  τους κα Βαρδαούλη το « Είναι μεγάλος ο καημός». Αξιέπαινη  είναι και η πρώτη  εμφάνιση  της παιδικής χορωδίας του Ωδείου που γλυκά  και μελωδικά επίσης μας ταξίδεψε…

αποδίδοντας τραγούδια του Μίκη
αποδίδοντας τραγούδια του Μίκη

Με την παρουσία τους  οι Σχολές Χορού   της Καρπάθου  « Show me Dance»  και « Χορόδρασις» υπογράμμισαν χορευτικά- επίσης  με επαγγελματισμό- την βραδιά. Η μαγευτική φωνή της Καρπαθιάς τραγουδίστριας Μαίρης Πρωτόπαπα  μας  συνεπήρε πραγματικά, όπως και οι ντόπιοι τραγουδιστές μας  Μίμης Πανάρετος, Χρόνης Πανάρετος και Βασίλης Μουστακάκης  οι οποίοι  με την εμπειρία και το ταλέντο τους απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον Μίκη   Θεοδωράκη.

Να σημειωθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε  πραγματοποιήσει 23 χρόνια πριν συναυλία στο νησί της Καρπάθου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ωδείου Καρπάθου και της Δ/ντριας  κυρίας Μοσχούλας Βαρδαούλη.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με  αποσπάσματα  από την τότε επίσκεψή του  και τη συναυλία του που συγκίνησε το κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos