Μέγας εί κύριε
ήταν το θέμα της ξεχωριστής παρουσίασης της κυρίας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη

Στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας, ο λόγιος Ιωάννης Κορνάρος, κατάφερε να δώσει στην Ανθρωπότητα ένα παγκόσμιο μνημείο της Ορθοδοξίας και της Τέχνης.

Η μοναδική σε κάλλος και συμβολισμούς εικόνα, «Μέγας εί Κύριε» που φιλοτεχνήθηκε κατά το 1770 και φιλοξενείται στην Μονή Τοπλού, ήταν το θέμα της ξεχωριστής παρουσίασης της κυρίας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη, που έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο της Σητείας, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης.

Ο πλούσιος και εμπεριστατωμένος λόγος της ομιλήτριας, αλλά και το πλήθος πληροφοριών και στοιχείων της παρουσίασης της, καθήλωσε στην κυριολεξία το ακροατήριο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών αυτής της εξειδικευμένης ομιλίας.

Η εξαιρετική τόσο σε γνώσεις, όσο και σε ήθος κυρία Σφακάκη, περάν της θεματικής εκδήλωσης της Τετάρτης, προσέφερε ανιδιοτελώς δυο επιστημονικές ξεναγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο Σητείας, στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σητείας και σε μέλη των συλλόγων που την φιλοξένησαν στην πόλη μας.

από τη παρουσίαση
από τη παρουσίαση

Η Περιηγητική Λέσχη Σητείας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς την συγγραφέα και ξεναγό, τόσο για την ποιότητα της συνεργασίας μας, όσο και για το σημαντικό συγγραφικό έργο που προσφέρει στον τόπο.

Άλλωστε η παρουσία τόσο μεγάλου και αφοσιωμένου ακροατηρίου, κατέδειξε πως ο λαός μας ακόμα και μέσα στον κυκεώνα της κρίσης, αναγνωρίζει και επιλέγει τα σημαντικά και σπουδαία ως πνευματική τροφή.

Αυτός είναι και ο λόγος που συναποφασίσαμε στο άμεσο μέλλον να περιηγηθούμε στην πόλη του Ηρακλείου και να ξεναγηθούμε τόσο στους δρόμους, όσο και στην ιστορία της παλιάς πόλης, υπό τις οδηγίες της κυρίας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη.

Εκ Των Διοικητικών Συμβουλίων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos