Μίλιε μου Κρήτη απ' τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955
Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, του Ιδρύματος «Πολιτισμική Κρήτη» και του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο

«Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955». Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 18:30 στην αίθουσα «Μανώλη Καρέλλη» (πρώην Ανδρόγεω).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Νικολακάκης και Γιάννης Ζαιμάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), παρεμβάσεις θα κάνουν οι εκδότες-επιμελητές της έκδοσης και οι ιδρυτές της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Η Ιστορία της Ελληνικής Μουσικής Orpheum Phonograph Σταύρος Κουρούσης & Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος». Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη ενώ θα παρουσιαστεί βιωματικό δρώμενο από το «Χορωδείον» (διδασκαλείο παραδοσιακού χορού και μουσικής).

Η έκδοση περιλαμβάνει 186 ηχογραφήσεις (η μεγαλύτερη συλλογή σε αριθμό τραγουδιών κρητικής μουσικής η οποία έχει ποτέ πραγματοποιηθεί) με 175 τραγούδια και σκοπούς από τα οποία το 92% επανεκδίδεται για πρώτη φορά. Το μουσικό υλικό παρουσιάζεται σε 8 ψηφιακούς δίσκους και συνοδεύεται από ένα ένθετο 300 σελίδων, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, μουσικολογικά σχόλια, ιστορικές, κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές και κινησιολογικές πληροφορίες από καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές.

Την επιμέλεια και το συντονισμό έχει η Μαρία Χναράκη σε συνεργασία με το «Χορωδείον» (www.horodion.gr).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos