το πρώτο φύλλο της εφημερίδας
το πρώτο φύλλο της εφημερίδας

Έφτασαν στα χέρια μας τα πρώτα δύο φύλλα της εφημερίδας “Μαθητική Πυξίδα της Ελούντας” την οποία εκδίδουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ελούντας.

Πρόκειται για μια συγκινητική προσπάθεια των μικρών μαθητών της Ελούντας, να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους κατοίκους της περιοχής, όπου ζουν και μεγαλώνουν, σκέψεις, κάποτε απλοϊκές, κάποτε προβληματισμένες.

Στα πρώτα δύο φύλλα, Δεκέμβρης 2014 και Φλεβάρης 2015, μπορούμε να διαβάσουμε για τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, τους τρεις Ιεράρχες, παλιά επαγγέλματα, για την επίσκεψη των μαθητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την αγωνία τους για τη παλαιοχριστιανική βασιλική εκκλησία στον Πόρο και πολλά άλλα …

Οι μαθητές μας εξηγούν στο πρώτο φύλο της εφημερίδας, ότι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια εφημερίδα διότι ένα σχολείο έχει σκοπό να δίνει γνώση, αφορμή για σκέψη κι ιδέες στα παιδιά. Λοιπόν σκεφτήκαμε να γράψουμε μια εφημερίδα για να μπορούμε να εκφραζόμαστε και να μπορούν οι αρχές, οι υπεύθυνοι, αλλά και ο κόσμος να πληροφορείται τα προβλήματα μας, τα ενδιαφέροντα μας, την εκάστοτε εποχή που διανύουμε. Γι’ αυτό ελάτε να κάνουμε μαζί το ταξίδι μας. 

Την ευθύνη της προσπάθειας έχουν ο διευθυντής του σχολείου Μανώλης Μακράκης και οι εκπαιδευτικοί, Έλενα Παπαδοπούλου και Νίκος Πλακιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos