Η αφίσαΤο έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» παρουσιάζουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου και το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγίου – έδρα του η Χίος – υπό την επιμέλεια και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δήμου Αβδελιώδη αλλά και υπό τη θεατρική διδασκαλία και σκηνοθεσία του Γιώργου Μπινιάρη.
 
Το έργο «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» είναι ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής Λογοτεχνίας. Διαπραγματεύεται την ερωτική ιστορία του συγγραφέα με τη δεκατετράχρονη Μάσιγγα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο με το πλοίο Rio Grande από τον Πειραιά στη Μασαλία μέσω Νεαπόλεως, σε κλίμα έντονης τρικυμίας.
 
Η γλώσσα του Βιζυηνού παραμένει και σήμερα ζωντανή και γεννά έντονα αισθήματα όπου το γέλιο και η συγκίνηση συνυπάρχουν αρμονικά. Είναι ένα ευχάριστο και συνάμα συγκινητικό διήγηα του Βιζυηνού, με ερωτική διάθεση, λεπτό πνεύμα, ωραίες περιγραφές θαλασσινών σκηνών και ανθρωπίνων αντιδράσεων, όπως την ώρα της τρικυμίας και χαρακτηρίζεται από διεισδυτική ικανότητα και φαντασία.
 
Δήμος Αβδελιώδης Το έργο θα παρουσιαστεί αυτή την Παρασκευή 25 Αυγούστου στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου (21:30 μ.μ.) . Είσοδος 15 €, 10 € για φοιτητές, μαθητές.
 
Δήμος Αβδελιώδης
 
Ο Δήμος Αβδελιώδης γεννθηκε στη Χίο το 1952. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη σχολή θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη.
 
Έχει σκηνοθετήσει εκτός από κινηματογραφικές ταινίες και πολλές θεατρικές παραστάσεις.
 
Φιλμογραφία:
  • 1982 Aθέμιτος Συναγωνισμός
  • 1986 Το δέντρο που πληγώναμε
  • 1990 Νίκη της Σαμοθράκης
  • 1999 Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων
  • 2005 Πρόβα για την Τρικυμία
  • 2006 Θα έρθω κοντά σου για να ξεχάσω

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos