Μια Βασιλόπιτα στην Σελήνη
από τη κοπή της βασιλόπιτας στη …. Σελήνη

Το Σάββατο το βράδυ μαζεύτηκαν οι “Αστρονόμοι” της Σητείας στο ακρωτήριο του Τεχνοχώρου. Εκεί τους περίμενε και αντιπροσωπία Σ.Φ.Α.Κ. από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης αποφάσισε φέτος να κόψει την Ανατολική Βασιλόπιτα… στο Φεγγάρι!!!

Παρουσία του προέδρου του παγκρήτιου συλλόγου κυρίου Παναγιώτη Παντζέκου, τα μέλη αντάλλαξαν ευχές και απόψεις για το 2017 και τις επετειακές δράσεις που θα αναλάβει ο σύλλογος σε ολόκληρο το νησί.

Η συμμετοχή στο Διεθνές συνέδριο Αστροφυσικής στην Ιεράπετρα, το Αστροπάρτι του Καλοκαιριού, το επικείμενο έργο κατασκευής του Αστροσχολείου στο Γεωπάρκο Σητείας και η καθιερωμένη ετήσια παγκρήτια συνάντηση ήταν μερικές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν ενόψει του καλοκαιριού.

Την τιμητική της βραδιάς είχε η παρουσίαση του Αστροημερολογίου του Συλλόγου, καθώς τα μέλη δεν έκρυψαν την περηφάνια τους για το τελικό αποτέλεσμα, μιας και ήταν η πρώτη φορά που ο Σ.Φ.Α.Κ. εκδίδει καλεντάρι με αποκλειστικά φωτογραφίες των μελών του.

Το φλουρί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας έτυχε στο κομμάτι του συλλόγου, δείγμα καλού οιωνού για τις επόμενες αποστολές των μελών του.

Εκ μέρους της ομάδας της Ανατολικής Κρήτης, ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική χρονιά, με καθαρούς ουρανούς και το βλέμμα στραμμένο πάντα ψηλά.

*Για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν το αστροημερολόγιο του Σ.Φ.Α.Κ. είτε να μετέχουν στις αστροεξορμήσεις ή στα εκπαιδευτικά δρώμενα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου επί των εκπαιδευτικών και επιστημονικών θεμάτων, κύριο Μιχάλη Περάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση : mathmike@nefsis.edu.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos