Δημήτρης  ΝικολούδηςΜια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι με το Δημήτρη Νικολούδη, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2006 , στις 8.30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο χειμερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΛΑΤΩ 2006». Ο καλλιτέχνης με τη ζεστή και αισθαντική φωνή του θα μας ταξιδέψει σε γνωστές μελωδίες σημαντικών συνθετών που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Η καθαρή, γεμάτη ηχοχρώματα φωνή του και οι εύπλαστες και «δωρικές» ερμηνείες του δένουν αρμονικά το παλιό με το καινούργιο και μας δίνουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο της ποιότητας και της καλλιτεχνικής αξίας του τραγουδιστή.
 
Βιογραφικό Σημείωμα:
 
Ο Δημήτρης Νικολούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε με δημοτικά νανουρίσματα της γιαγιάς του και τις λαϊκές γιορτές. Τελειώνοντας το γυμνάσιο γράφεται στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου σπουδάζει φωνητική. Παράλληλα με τις σπουδές του τραγουδά στο γνωστό φοιτητικό στέκι «Δέκα βήματα στην  Άμμο» όπου όλο το πρόγραμμα βασιζόταν στο κλίμα της παρέας.
 
Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το Αιώνιο Παράπονο» σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Με τέχνη και με πάθος» με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.
 
Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του το 1995 σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη. Από το 1994 έως το 2000 υπήρξε βασικός ερμηνευτής της ορχήστρας της ΕΡΤ 3.
 
Επίσης σ΄ αυτό το διάστημα εμφανίστηκε για τρεις συνεχείς χρονιές στο Gasteig, Μέγαρο Μουσικής του Μονάχου. Το 2000 εμφανίζεται στην τηλεόραση της ΕΡΤ 3 με την εκπομπή «Στίχοι … μετά μουσικής». σημαντική στιγμή της καριέρας του η εμφάνιση στο Ηρώδειο στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη το καλοκαίρι του 2001.
 
Από το 2001 και μετά ο Δημήτρης Νικολούδης έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο των προσωπικών παραγωγών με θέματα και υλικό που ο ίδιος επιλέγει και επιμελείται. Επίσης έχει πραγματοποιήσει συναυλίες αφιερώματα στους κταξιωμένους Έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοίζο, Κουγιουμτζή).
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos