Ναμπούκο του Βέρντι και στον Άγιο Νικόλαο, μέσω δορυφόρου
Ο Plácido Domingo

Ο θρυλικός Plácido Domingo πρωταγωνιστεί σε μια σπάνια παραγωγή της Met, το κορυφαίο δράμα Ναμπούκο του Βέρντι.

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του The Met:Live in HD”, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου Antenna, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55.

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα, με τον Plácido Domingo να προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας. Η Liudmyla Monastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο με την Jamie Barton ως Φενένα, τον Russell Thomas ως Ισμαήλ και τον Dmitri Belosselskiy ως Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του λυρικού αυτού αριστουργήματος, που καθιέρωσε τον 28χρονο Verdi ως κορυφαίο συνθέτη, έγινε στην Σκάλα του Μιλάνου το 1842. Πρόκειται για την ιστορία της πτώσης της Αρχαίας Ιερουσαλήμ στα χέρια του Βαβυλώνιου βασιλιά Ναβουχοδονόσορα (Ναμπούκο). Η μοναδική μελωδία του πασίγνωστου “Va, pensiero”, το οποίο ερμηνεύει ο Χορός των Εβραίων σκλάβων, ενέπνευσε στο Ιταλικό Έθνος τις προσδοκίες για απελευθέρωση και αποτελεί από τότε τον «Εθνικό ‘Ύμνο» των επαναστατών.

Μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση «ΝΑΜΠΟΥΚΟ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου Antenna καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΝΑΜΠΟΥΚΟ», είναι οι παρακάτω:

  1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  3. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
  4. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  5. Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
  6. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
  7. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου – ΚΑΜ
  8. Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
  9. Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία
  10. Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
  11. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
  12. Άγιος Νικόλαος: Κινηματοθέατρο ΡΕΞ
  13. Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
  14. Λάρνακα – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Λάρνακας
  15. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
  16. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 19:55.

Ναμπούκο του Βέρντι, εισιτήρια:

Οι τιμές των εισιτηρίων της παράστασης όπερας «Ναμπούκο» του Giuseppe Verdi που θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:55 έχουν ως εξής:

  • 15 € για τους ενήλικες
  • 10 € για τα παιδιά (έως 15 ετών) – φοιτητές – ανέργους και για ομαδικές αγορές εισιτηρίων (άνω των 20 εισιτηρίων) από σωματεία ή συλλόγους.

Η ομαδική αγορά εισιτηρίων (άνω των 20 τεμαχίων) από σωματεία ή συλλόγους υπόκειται σε έγκριση. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εγκριθεί η διάθεση των ομαδικών εισιτηρίων, τα σωματεία και οι σύλλογοι υποχρεούνται να προσκομίζουν κατά την παραλαβή των εισιτηρίων, είτε κατά τη διάρκεια της προπώλησης, είτε στο ταμείο πριν την παράσταση, επιστολή του σωματείου ή του συλλόγου τους στην οποία θα αναγράφεται ο συγκεκριμένος αριθμός των επιθυμούμενων εισιτηρίων. Η επιστολή αυτή θα πρέπει να είναι κανονικά υπογεγραμμένη και να φέρει τη σφραγίδα του σωματείου ή του συλλόγου τους.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου ενημερώνει το κοινό ότι η ζωντανή μετάδοση της παράσταση όπερας «ΝΑΜΠΟΥΚΟ» του Giuseppe Verdi, η οποία θα μεταδοθεί στο Κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:55, σε ζωντανή σύνδεση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης με την υποστήριξη του ΑΝΤΕΝΝΑ GROYP, θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19:55 καθώς τότε θα ανοίξει το κύκλωμα της ζωντανής σύνδεσης μέσω δορυφόρου.

Για το λόγο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση, παρακαλούμε ιδιαίτερα για την έγκαιρη προσέλευση του καθώς οι πόρτες του Κινηματοθέατρου REX θα κλείσουν στις 19:55, ως συνηθίζεται στις παραστάσεις όπερας ανά τον κόσμο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την ανταπόκριση σας.

Τα εισιτήρια της παράστασης θα πωλούνται αρχικά στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου (από τις 09:00 έως τις 15:00) και στη συνέχεια στο Κινηματοθέατρο REX το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 (από τις 17:00 έως την έναρξη της παράστασης στις 19:55).

Ναμπούκο του Βέρντι, χρονοδιάγραμμα:

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

19:55 – 20:05 Ζωντανή σύνδεση με την Met / Αντίστροφη Μέτρηση Έναρξης
20:05 – 21:20 Έναρξη Παράστασης: ΠΡΑΞΕΙΣ 1 & 2
21:20 – 21:55 Διάλειμμα INTERMISSION (35:00)
  –       Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
  –       Διάλειμμα 10:00
  –       Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στις ΠΡΑΞΕΙΣ 3 & 4
22:30 – 23:24 ΠΡΑΞΕΙΣ 3 & 4
23:24 – 23:29 Κλείσιμο Παράστασης / Τίτλοι Τέλους

——————————————————————————————————-

The Metropolitan Opera HD Live – On Stage Season 2016-2017

Live streaming of awarded operas

“Nabucco (Giuseppe Verdi)” The Metropolitan Opera of New York

 Saturday January 7, 2017

REX Movie Theatre, Agios Nicolaos

(Corner of Lasthenous & M. Sfakianaki, Str)

Live Streaming – Time Schedule

(Estimated Run Time: 2 hrs 44 min)

House Opens 19:55

Acts I & II 20:05 – 21:20 (75 min)

Intermission 21:20 – 21:55 (35 min)

Acts III & IV 22:30 – 23:24 (54 min)

Opera Ends 23:29

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos