Νιότη από τη λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Πάολο Σορεντίνο «Νιότη – Youth»

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 21:30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX θα προβληθεί η τελευταία δημιουργία του ταλαντούχου Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο «Νιότη – Youth». Η πολυβραβευμένη ταινία είναι Ιταλογαλλικής παραγωγής 2015,

διάρκειας 118’ και φιλοξενεί ένα εξαιρετικό διεθνές κάστ: Μάικλ Κέιν, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Πολ Ντέινο.

Υπόθεση: Ο Φρεντ, μουσικοσυνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, και ο Μικ, κινηματογραφικός σκηνοθέτης, είναι δυο ηλικιωμένοι φίλοι που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα πολυτελές θέρετρο των Άλπεων. Κι ενώ ο δεύτερος θέλει να τελειώσει το σενάριο της τελευταίας ταινίας-διαθήκης του, ο Φρεντ έχει αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά. Μέχρι που δέχεται μια απρόσμενη, πρόσκληση από την βασίλισσα της Αγγλίας!

Δύο χρόνια μετά το απόλυτο κινηματογραφικό του αριστούργημα, «Η Τέλεια Ομορφιά», ο Σορεντίνο επιστρέφει με μια κομψή και διασκεδαστική σπουδή πάνω στο πέρασμα του χρόνου, τη ζωή και την τέχνη. Επιστρατεύοντας ένα εντυπωσιακό καστ και το ιταλικό ταμπεραμέντο του, καταφέρνει να ενώσει στην μεγάλη οθόνη την χολιγουντιανή λάμψη με τον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό και να μας παραδώσει ένα αριστοτεχνικό δράμα, υψηλής οπτικοακουστικής αισθητικής, με πινελιές από Φελίνι, για την άπιαστη νιότη.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/?page_id=9924

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos