Οι Κουρήτες στην Μελβούρνη για τα Αρκάδια
το συγκρότημα Κουρήτες

Μετά από πρόσκληση της Παγκρήτιας  Ένωσης Μελβούρνης  –  Αυστραλίας, αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου “Κουρήτες” αποτελούμενη από 24 μέλη, θα ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα

για να βρεθεί με τους Κρήτες της Μελβούρνης για να τιμήσει τους εορτασμούς για την 150η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Η αντιπροσωπεία του Ομίλου με επικεφαλής τον Αρχηγό και ιδρυτή κ. Μανώλη Παττακό με  την σύζυγο του κα. Μαρίνα  Πούλη  ενώ  απαρτίζετε  από τον Χορευτικό Όμιλο:  Φραγκίσκο Δανδουλάκη, Στέφανο   Ζερβό, Δημήτρη  Κόκκινο, Χρήστο  Σπανουδάκη, Αριστοτέλη  Πετράκη, Γεώργιο  Καργιολάκη, Γεώργιο  Παττακο, Ιωάννη  Φωτιάδη, Ασπασία Αλμπαντάκη, Αργυρώ Μπουράκη, Αλέξανδρο  Γενεράλη, Νιόβη Καλοκύρη, Μυρτώ  Κρεούζη, Άννα Μουστάκα, Ιωάννα Καρμπαδάκη, Ελένη Σμαράγδη, Βιργινία  Πετράκη    και τους Καλλιτέχνες  Κώστα Κουτελιδάκη (Λύρα – Τραγούδι ), Γεώργιο Σαββάκη (Λαούτο– Τραγούδι ), Ανδρέα Κουτελιδάκη (Λαγούτο), Νεκτάριο Κουναλάκη (Ασκομαντούρα) και  Συμεών Κουφάκη (Κρουστά).

Οι Κουρήτες στην  Μελβούρνη  για  τα  Αρκάδια
Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Κατά την παραμονή τους στην Μελβούρνη. Ο Όμιλος θα εμφανιστεί στην Πανηγυρική Χοροεσπερίδα της Παγκρήτιας Ένωσης στο Κρητικό Χωριό στις 19 Νοεμβρίου  την Κυριακή  20  Νοεμβρίου  στην Δοξολογία και  Τελετή  των   Ηρώων  ενώ θα πραγματοποιήσουν και μια σειρά Σεμιναρίων Κρητικού Χορού / Τραγουδιού και ενδυμασιών για τα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης, τόσο στο Κρητικό Χωριό, όσο και στα Ημερήσια Ελληνορθόδοξα Κολλέγια. Επίσης θα συναντηθούν με Προξενικές, Θρησκευτικές  αρχές της Μελβούρνης και θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Μελβούρνης που σχετίζονται με την Κρήτη.

Να αναφέρουμε ότι η επίσκεψη των Κουρητών στην Μελβούρνη είναι ιστορική αφού είναι η δεύτερη φορά που Λαογραφικός Όμιλος πραγματοποιεί επίσκεψη στους Απόδημους Κρητικούς της Μελβούρνης.

Ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 και πάλι με πρόσκληση της Παγκρήτιας Ένωσης, αποστολή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης αποτελούμενη από 25 μέλη επισκέφτηκε τη Μελβούρνη.

Την αποστολή  του  Λαογραφικού Ομίλου  «Κουρήτες»  θα  συνοδεύει και  μια  πενταμελές  αντιπροσωπεία  από  την ΕΡΤ  με  επικεφαλής  την  κα. Χρύσα  Σάμου  από  το  πρόγραμμα  ‘ Διασπορά ‘  για  να  καλύψει  της  εκδηλώσεις  της  150ης  Επετείου  του  Ολοκαυτώματος   του Αρκαδίου.

Κουρήτες, ιστορία

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Κουρήτες» ιδρύθηκε το Μάιο του 1988 από τρεις πρωτοχορευτές, το Μανώλη Παττακό, το Μιχάλη Σηφακάκη και τον Βασίλη Τουπή.

Σκοπός του ήταν και είναι να συμβάλλει με τη δράση του στη διατήρηση αλλά και διάδοση των κρητικών χορών, τραγουδιών και θεατρικών έργων όπως επίσης στην αναβίωση παλαιών κρητικών χορών, ενδυμασιών και γενικότερα των ηθών και εθίμων της Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos