Μια από τις συναυλίεςΜεγάλη επιτυχία σημείωσε ο κύκλος συναυλιών της Χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού και Επιμόρφωσης της νομαρχίας Ηρακλείου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού μας. Στα πλαίσια αυτά οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.

Στόχος της Νομαρχίας Ηρακλείου είναι οι όποιες δράσεις πολιτισμού, που διοργανώνονται, να προωθούνται εξακτινωμένα σε ολόκληρο το νομό, αλλά και την Κρήτη εν γένει. Με τον τρόπο αυτό έχουν και οι πολίτες της ενδοχώρας ίσες ευκαιρίες να μπολιαστούν με κορυφαία έργα, που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας. Η περιοδεία των συναυλιών στην ενδοχώρα του νομού περιλάμβανε τρεις σταθμούς: Αρκαλοχώρι, Προφήτης Ηλίας, Μοίρες. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι μία ώρα πριν από την έναρξη των συναυλιών τα παιδιά των περιοχών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μάθημα μουσικής παιδείας, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Άλλωστε, είναι γνωστός ο στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου να συνδεθεί η μουσική με την παιδεία και την εκπαίδευση για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής στον τόπο μας.

Από τη συναυλία στον Άγιο ΝικόλαοΣτον Άγιο Νικόλαο:
Η Νομαρχία Ηρακλείου στα πλαίσια υλοποίησης των πολιτιστικών της δράσεων, όχι μονάχα στο νομό Ηρακλείου, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη, διοργάνωσε συναυλία της Χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο REX, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις, τόσο από το εγχείρημα, όσο και από τη συνεργασία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των δύο νομών. Η νομάρχης Ηρακλείου κα. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη τόνισε για ακόμη μία φορά τη βαρύτητα, που δίνει η νομαρχία Ηρακλείου, στην ανάληψη δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής στον τόπο μας. Πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί ο Νομαρχιακός Οργανισμός Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου, καθώς ανάλογες δράσεις θα προγραμματιστούν και στο μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos