Ολοκληρώνεται το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής επί ξύλου
από τη πλαζ ΕΟΤ όπου γίνεται το συμπόσιο..

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, το “2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής επί ξύλου”, που πραγματοποιείται στην πλάζ του  ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο, με την στήριξη του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση, δίπλα στην θάλασσα, με την συμετοχή αρκετών ξυλογλυπτών, απ΄ όλη την Ελλάδα,  ανθρώπων που καταθέτουν το μεράκι, την γνώση, την τεχνική και την φαντασία τους, μεταφέροντας στους “άψυχους” κορμούς των δέντρων, ένα κομμάτι από την ίδια τους την ψυχή, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση, δίπλα στην θάλασσα, με την συμετοχή αρκετών ξυλογλυπτών, απ΄ όλη την Ελλάδα,  ανθρώπων που καταθέτουν το μεράκι, την γνώση, την τεχνική και την φαντασία τους, μεταφέροντας στους "άψυχους" κορμούς των δέντρων, ένα κομμάτι από την ίδια τους την ψυχή, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.
δίδοντας μορφή στο ξύλο

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέροντα τα έργα των καλλιτεχνών, κάνοντας γνωστή την στόχευση της δημοτικής αρχής, να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και τα επόμενα χρόνια , με προοπτική να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα αντιπροσωπευτικά εκθέματα από πολλούς καλλιτέχνες, που θα κοσμήσουν είτε τον χώρο τελετών του δήμου, είτε την Δημοτική Πινακοθήκη, ώστε να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος χώρος μέσα στην πόλη καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos