ονομαστήρια Γερασίμου μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου
οι μητροπολίτες Πέτρας και Ιεραπύτνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα διήγε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Στον Μητροπολιτικό Ναός της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, έγινε αρχιερατική θεία λειτουργία, παρουσία και του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου.

Τον Ιεράρχη τίμησαν με τη παρουσία τους, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, οροπεδίου Λασιθίου, Σητείας και Ιεράπετρας, αστυνομικοί λόγω της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πιστοί.

Ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τίτος, εκφώνησε τον προσήκοντα λόγο προς τον Ιεράρχη, εκ μέρους των κληρικών και μοναχών όλης της μητροπόλεως, προσφέροντας στο τέλος ως δώρο επιγονάτιο που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό ως τον καλό ποιμένα.

ονομαστήρια Γερασίμου μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου
ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου μοιράζει αντίδωρο στο εκκλησίασμα

Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε με τη σειρά του για τις εκδηλώσεις τιμής και αγάπης που δέχτηκε όλες αυτές τις ημέρες της εορτής.

Τέλος ο Ιεράρχης δέχτηκε τις ευχές κλήρου και λαού στη κατοικία, για να ολοκληρωθεί η ημέρα με γεύμα που παρέθεσε προς τιμή των προσκεκλημένων. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos