Βλάσης ΚανιάρηςΗ τέχνη του διέγραψε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό, που χαρακτηρίζεται από την επίπονη προσπάθεια εμπλουτισμού των εκφραστικών του μέσων. Πρόκειται για τον Βλάση Κανιάρη, τον καλλιτέχνη που ζει την ύπαρξη ως τα κατάβαθά της, κι έτσι, ως αυθεντικός φορέας κάθε ανάτασής της και κατά συνέπεια της ανθρώπινης αγάπης, της ειρνης και της κοινωνικής προόδου, αλλά στο έργο του αφήνει την δημιουργία να συντελείται μόνη της.
 
Το σπάνιο δημιουργικό του έργο αποκαλύπτεται κινηματογραφικά, με την παράλληλη εξιστόρηση της πορείας της ζωής του, στο «Μονόγραμμα» όπου εκφράζει τις σκέψεις του για την τέχνη, τη ζωή και τα κοινωνικά θέματα.
 
Ο Βλάσης Κανιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 και φοίτησε αρχικά στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών με σπουδαίους δασκάλους όπως ο Ουμβ. Αργυρός, ο Γιάννης Παππάς και κυρίως ο Γιάννης Μόραλης.
 
Η εκπομπή «Μονόγραμμα» που είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη θα προβληθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου, ώρα 20:00, από την ΕΤ-1

Print Friendly, PDF & Email

Από manos