ΚνωσόςΕπιστολή προς τον νομάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαρρή απέστειλε ο υπουργός πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης όπου του επισημαίνει την πρόθεσή του να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για τη διαμόρφωση των υποψήφιων χώρων που θα ενταχθούν στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, της Ουνέσκο.
 
 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να προβεί στις αναγκαίες διαδικασίες καταγραφής των προβλημάτων, στην συντήρηση και αναστήλωση των μνημείων, όπου απαιτείται, όπως και στη συλλογή των απαραίτητων μέσων τεκμηρίωσης της υποψηφιότητας.
 
Σκοπός του υπουργείου πολιτισμού, είναι να βοηθήσει τους τοπικούς φορείς να προχωρήσουν στις διαδικασίες προετοιμασίας των υποψηφιοτήτων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής ευθύνης τους.
 
Ειδικά για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που χαρακτηρίζεται από την βεβαίωση επτακοσίων πολεοδομικών παραβάσεων στις αρχαιολογικές ζώνες, οι οποίες και χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής απόκρισης από τις πολεοδομικές υπηρεσίες της περιοχής.
 
Ο κ. Βουλγαράκης επιθυμεί να σταθεί αρωγός στο έργο των αρμόδιων φορέων δίνοντας προτεραιότητα στην υποψηφιότητα της Κνωσού, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα οι φάκελο υποψηφιοτήτων για την ένταξη τους στον κατάλογο της Ουνέσκο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos