Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε Αβυσσινό και Βασιλόκωστα
ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός μιλώντας για τους τιμώμενους

Με μια πολύ ωραία συναυλία, παρουσία και του Δημάρχου  κ. Βασίλη Λαμπρινού,  ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους δυο μεγάλους βιολάτορες του Σκαλανίου και της Κρήτης, τον Γιώργη Αβυσσινό και τον Κωστή Βασιλάκη  «Βασιλόκωστα».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σκαλανίου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και την διοργάνωσε η ΔΗΚΕΗ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Πριν ξεκινήσει το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου αναμνηστικά  στην σύζυγο του Βασιλόκωστα και στον γιο του Αβυσσινού,  ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «Το έργο του  Γιώργη Αβυσσινού και του Βασιλόκωστα αποτελεί παρακαταθήκη για τους  νεότερους.  Η μνήμη τους , μέσα από τις οικογένειες τους, τη μουσική  τους  αλλά και με εκδηλώσεις όπως η αποψινή, παραμένει ζωντανή».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο γιος του Γιώργη  Αβυσσινού  Γιάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου κ. Αντώνης Κουκουλάκης, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βιτώρος και εκ μέρους της ΔΗΚΕΗ η κ. Μαρία Τζιράκη – Παττακού,  η οποία είχε και τον συντονισμό της βραδιάς.

Εκτός του Δημάρχου , στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και  Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη,  ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας  κ. Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος  Φακουρέλης ,  ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης και ο πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Σκαλανίου κ. Λευτέρης Τρουλιτάκης.

Στην συναυλία που ακολούθησε  έπαιξαν  οι μουσικοί: Φώτης Κατράκης από τον Κίσσαμο Χανίων (βιολί), Βαγγέλης Βαρδάκης από την Ιεράπετρα (βιολί) , Στέλιος Λαινάκης (λαούτο), Λεωνίδας Λαινάκης (λαούτο) και ο γιος του Αβυσσινού, Κωστής Σφακιανάκης (λαούτο και βιολί).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos