Κλείστε τον φυλακή

Από τη παράσταση

Ήταν το παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι, που παρουσίασαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Λυκάκη», του Δήμου Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Δευτέρας (4/8), στον χώρο της Δημοτικής πλαζ. Τη παράσταση παρακολούθησαν αρκετοί γονείς αλλά και φίλοι των παιδιών, που τίμησαν με τη παρουσία τους τη πολύμηνη προσπάθεια για να ανεβεί το έργο.
Η ιστορία απλή.
Ο βασιλιάς έχει τη μονάκριβη του κόρη, την οποία θα δώσει σε όποιον του πάρει το πάπλωμα με το οποίο κοιμάται, χωρίς να τον ξυπνήσει. Όσοι προσπαθούν καταλήγουν στη φυλακή, εκτός του Δεκατρή, ο οποίος μαζί με τα ποντικάκια παίρνουν το σκέπασμα χωρίς να ξυπνήσει ο βασιλιάς.

Μετά το τέλος της παράστασης, τα παιδιά χόρεψαν κρητικούς και νησιώτικους χορούς, μαζί με γονείς και φίλους, ενώ η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Αγίου Νικολάου, η οποία έχει την ευθύνη των ΚΔΑΠ, φρόντισε για το κέρασμα, παιδιών και θεατών.

Στο τέλος, δόθηκαν δώρα στα παιδιά.

Ο Δεκατρής

Από τη παράσταση

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στο μέλλον των κοινωνικών δομών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται πλέον σε κρίσιμο στάδιο, με κίνδυνο να κλείσουν με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Ευχήθηκε να μην είναι η τελευταία εκδήλωση των ΚΔΑΠ, πληροφορώντας όσους παρακολούθησαν τη παράσταση, για τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις των δήμων στις μεθοδεύσεις αυτές που ουσιαστικά διαλύουν μια σειρά δομές, όπως ΚΔΑΠ, βοήθεια στο σπίτι και άλλα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos