Δίπλα στον Μυστικό Δείπνο

Σταύρος Πασπαράκης

Είναι ο τίτλος της έκθεσης του Σταύρου Πασπαράκη, που άνοιξε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, τη Παρασκευή (17/5), και θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου.
Τον Σταύρο Πασπαράκη τον γνωρίζουμε ως έναν ερμηνευτή, σύγχρονο του Νίκου Ξυλούρη, ο οποίος δεν θέλησε να συνεχίσει τη τραγουδιστική πορεία διότι δεν τον εξέφραζε ούτε τον εκφράζει η αισθητική της εποχής. Όμως εδώ τον παρακολουθούμε με άλλη καλλιτεχνική του ιδιότητα, του ζωγράφου.

Όπως μας είπε ο καλλιτέχνης, ξεκίνησαν με το Νίκο Ξυλούρη να κάνουν τη δική τους αντίσταση στα τεκταινόμενα της εποχής, όμως από ένα σημείο και πέρα, αφού αισθητική της εποχής δεν ήταν αρμονική με τον ψυχισμό του, αφοσιώθηκε στη ζωγραφική με την οποία καταπιάνεται από παιδί.
Η συγκεκριμένη σειρά που εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, έχει ως σκοπό τη στήριξη της παράδοσης της χώρας. Με τον Μέγα Αλέξανδρο, την Αρετούσα και άλλους ήρωες σε με λαϊκότροπη τεχνική. Επίσης σε μια άλλη αίθουσα της έκθεσης μπορεί να δει κανείς την ιμπρεσιονιστική πλευρά του Σταύρου Πασπαράκη, με θέματα από τη φύση.

Με τον Μανώλη Θραψανιώτη

Σταύρος Πασπαράκης

«Είχα, έρθει ξανά, θα ξανάρθω και θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια μέχρι να δούμε το φως της αληθινής μέρας» μας είπε ο καλλιτέχνης, όπως στον πίνακα ο Μυστικό δείπνος όπου υπάρχουν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες της ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι τον Τσιτσάνη, γύρω από τον Χριστό, περιμένοντας την επιστροφή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, 28ης Οκτωβρίου,

Από 16 έως 26 Μαΐου.

Ώρες: 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos