Η αφίσσα του συνεδρίου

Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός πολιτισμός

Το αναλυτικό πρόγραμμα του επιστημονικού συνεδρίου «Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός πολιτισμός», ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007, σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηρακλείου.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει εξήντα ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι εισηγήσεις έχουν ενταχθεί σε 12 θεματικές ενότητες και 14 συνεδρίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου με μουσική εκδήλωση στη Μυρτιά. Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του φοιτητικού κέντρου Βουτών και στις 21:30, θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Μέλισσα» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη.

Οι φορείς που διοργανώνουν το συνέδριο από κοινού είναι οι εξής 11 (αλφαβητικά):
Δήμος Ηρακλείου, Δήμος «Νίκος Καζαντζάκης», Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης, Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης.

Συνημμένο ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Επικοινωνία: Γιάννης Γιγουρτσής, Μαιάνδρου 12,
Τ.Κ. 713 05 Ηράκλειο e-mail: gigourtsis@yahoo.com
τηλ.: 6937006373, 2810 258366

Print Friendly, PDF & Email

Από manos