ο Ποντιακός χορός Ομάλ στα ρεκόρ Γκίνες;
οι αδελφοί Τσαχουρίδη

Ένα όραμα δεκαετιών ετοιμάζεται να πάρει πλέον σάρκα και οστά διεκδικώντας την καταγραφή του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Μία θέση λοιπόν στα ρεκόρ Γκίνες θα διεκδικήσουν οι θεατές που θα παρευρεθούν στη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!»

με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων χορό «Ομάλ» την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Μετά το τέλος της συναυλίας θα σχηματιστεί ένας μεγάλος κύκλος με το χορό «Ομάλ», που θα περικυκλώσει όλο το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του κέντρου της πόλης.
Η Κατηγορία Pontic Dance άνοιξε λοιπόν και επίσημα στο Ρεκόρ Γκίνες.
Το e-Pontos.gr μίλησε με τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, ενός εκ των συντελεστών της προσπάθειας αυτής.
Η ιδέα αυτή μας είπε ότι δημιουργήθηκε προς δεκαπενταετίας όταν συζητώντας μαζί με τους Κώστα Φωτιάδη, Χρήστο Αντωνιάδη, Θεόφιλο Αφουξενίδη κ.ά. προτάθηκε να καταγραφεί ο μεγαλύτερος Πυρρίχιος χορός “Σέρρα”, από όσο το δυνατόν περισσότερους χορευτές στη Θεσσαλονίκη. Βλέποντας όμως τη δυσκολία με το συγκεκριμένο χορό, κατέληξαν στο χορό Ομάλ.
Ο μεγάλος αυτός κύκλος που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι καθαρά μία Πολιτιστική κίνηση.
Θα υπάρχει λοιπόν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μετά την υλοποίηση αυτού εγχειρήματος ειδική κατηγορία με την ονομασία: Pontic Dance.
Όπως μας είπε, έχουν δρομολογηθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και με το τέλος της συναυλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να πιαστούν χέρι-χέρι όλοι οι χορευτές και να ξεκινήσει ο χορός!
Υπολογίζεται ότι απαιτούνται, περίπου 5000 χορευτές για την ολοκλήρωση του στόχου.
Ας κυκλώσουμε λοιπόν τη ΔΕΘ με μεγαλύτερο ΟΜΑΛ του κόσμου!
Για δηλώσεις συμμετοχής: 2310291522 (Δ.Ε.Θ.)
Προσοχή: Το τηλ. αφορά δηλώσεις συμμετοχής μόνο για οργανωμένες ομάδες συλλόγων και ΟΧΙ ιδιώτες. Εξάλλου η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους!
Γενική είσοδος (για τη συναυλία): 3 Ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos