Παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2017, Άγιος Νικόλαος
Παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2017, Άγιος Νικόλαος

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θα διοργανώσουν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στην περιοχή της Κιτροπλατείας,

μία βραδιά αφιερωμένη στις τοπικές γεύσεις, τη γαστρονομία και την οινογνωσία. Συνεργάτης για την οργάνωση της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης.

Η κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο

Χρώματα, αρώματα και γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας θα πλημμυρίσει η περιοχή της Κιτροπλατείας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Ανήμερα της Γιορτής Τουρισμού, ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τιμά την κρητική παράδοση και την δημιουργική κρητική κουζίνα σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η κρητική κουζίνα μετατρέπεται σε φαγητό δρόμου (street food), με τη βοήθεια του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Η διοργάνωση που ετοιμάζουν ο ΠΑΟΔΑΝ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την τεχνική στήριξη του γνωστού σεφ, περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα από τους σεφ και γευστικές δοκιμές από τον κόσμο, οινογνωσία κρητικών κρασιών, διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τον Μιχάλη Κλώντζα.

Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές καλούν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία από κάθε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, κάθε επισιτιστικό κατάστημα, φούρνο, βιοτεχνία, μπακάλικο ή παραγωγό της περιοχής, καθώς και τους οινοποιούς της Κρήτης, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην διοργάνωση.

Οι σεφ τιμούν το φαγητό δρόμου

Στόχος είναι οι σεφ των εστιατορίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και των ξενοδοχείων από ολόκληρο τον Δήμο, να παρουσιάσουν την αγαπημένη τους συνταγή ή ενδεχομένως την πιο δημοφιλή στους πελάτες τους και στηρίζεται στην ελληνική και κρητική κουζίνα και η οποία θα μαγειρευτεί ή θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ή το γαρνίρισμα και η παρουσίαση της μπροστά στο κοινό.

Το κοινό θα αποτελέσει τον βασικό κριτή, αφού οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δοκιμάσουν όσες φορές επιθυμούν, μια μικρή μερίδα από όποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο επιλέξουν, καθώς και όποιο κρητικό κρασί επιλέξουν. Δεν θα υπάρχει περιορισμός και το κόστος θα είναι συμβολικό για το φαγητό και το κρασί που θα σερβίρονται σε κατάλληλα οικολογικά σκεύη.

“Οι συνταγές της γιαγιάς”

Παράλληλα, στο χώρο θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός παιδικής μαγειρικής, στον οποίο παιδιά με την συνεργασία της μητέρας, της γιαγιάς ή άλλου συγγενικού προσώπου, θα παρουσιάσουν μία οικογενειακή συνταγή έτσι όπως την έχει παραδώσει ή την φτιάχνει ακόμα και σήμερα η γιαγιά της οικογένειας.

Οι μικροί σεφ θα παρουσιάσουν την συνταγή που θα έχει ετοιμαστεί και μαγειρευτεί στο σπίτι και θα αξιολογηθεί από επώνυμους κριτές, προκειμένου να βραβευτεί η καλύτερη και οι τρεις πρώτοι νικητές θα απολαύσουν το φαγητό από τρεις σεφ που θα μετέχουν στη διοργάνωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos