Σύλλογος «Σκουφάς» Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών Λασιθίου, διοργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση στην περιοχή της Κιροπλατείας σήμερα (28.8) στις 9 το βράδυ. Στην εκδήλωση λαμβάνει μέρος το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Σκουφάς», τα μέλη του οποίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου «Σκουφάς» ιδρύθηκε το 1978 και ξεκίνησε τη δραστηριότητά του με ένα μικτό χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών. Κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα παρουσίας του, πραγματοποίησε πολυάριθμες εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις.
 
Αριθμεί σήμερα περί τα 150 μέλη κάθε ηλικίας, από τα οποία σχηματίζονται οι ομάδες εμφάνισης στις διάφορες παραστάσεις. Διαθέτει πούσια συλλογή παραδοσιακών στολών, τις οποίες χρησιμοποιεί στις διάφορες εμφανίσεις του. Συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που προβάλλουν την παράδοση αλλά και εθνικές επετείους, τοπικές εορτές, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών κ.λ.π.
 
Με απόλυτη συνέπεια στο ιδανικό που υπηρετεί, τη διατήρηση και διάδοση, δηλαδή της λαϊκής μας μουσικοχορευτικής παράδοσης, έχει εξασφαλίσει την ηθική δικαίωση πανελλαδικά.
 
Από το 1996 διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία μουσικχορευτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Παράδοση – Χορός- Τραγούδι» στις οποίες συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης.
 
Υπεύθυνοι του χορευτικού τμήματος και χοροδιδάσκαλοι είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ.κ. Ιωάννης Κουτσούμπας και Νικόλαος Λιόντος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos