Πεθαίνοντας στο Γέλιο και Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση
Πεθαίνοντας στο Γέλιο και Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου από 2 ως 5 Νοεμβρίου στην Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο).

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν προβολές της ταινίας του «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» και παρουσιάσεις του νέου του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» (εκδόσεις «Εστία»).

Ξεκινώντας την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ώρα 20:15 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Πεθαίνοντας στο Γέλιο». Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» στην οποία θα συμμετέχουν ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, πολιτικός μηχανικός, γιος του Γιάννη Κλωνιζάκη – συνεργάτη του Αλέκου Παναγούλη με τον οποίο είχαν σχεδιάσει την απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου και του οποίου η μαρτυρία περιλαμβάνεται στο βιβλίο – και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί επίσης λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 18:00, και το ντοκιμαντέρ A leak in Paradise του David Leloup για τη ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος. Μετά την προβολή θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος στην οποία θα συμμετάσχει και ο Στέλιος Κούλογλου.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Πεθαίνοντας στο Γέλιο». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου. Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, η συγγραφέας Νίκη Τρουλιννού και ο Στέλιος Κούλογλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Αντώνης Διαμαντής.

Τέλος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 θα παρουσιαστεί στον Άγιο Νικόλαο στο Κινηματοθέατρο REX το βιβλίο «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν ο Μανώλης Θραψανιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και ο Χάρης Αλεξάκης αντιδήμαρχος Λασιθίου. Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Πεθαίνοντας στο Γέλιο».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos