Πιάνο & Τζαζ με τον Αχιλλέα Γουάστωρ

 «Άνοιξη καιρού, άνοιξη καρδιάς…» «άνοιξη» και των αισθήσεων μας για να δεχτούν όλ’ αυτά που υπόσχεται φέτος  το Μικρό Φεστιβάλ. Ευκαιρία να βγούμε απ΄ το σπίτι μας και ν΄ ακούσουμε μελωδίες γνωστές και άγνωστες, ερμηνευμένες με κλασικό ή πρωτοποριακό τρόπο, από έναν καλλιτέχνη ή από μουσικά σύνολα.

Αχιλλέας Γουάστωρ, Τακίμ, Κωστής Ρασιδάκης και Λίλυ Δάκα, Αγγελική Τουμπανάκη με τους Buzz Bustardz,  Νίκος Κυπουργός με Δώρο Δημοσθένους και Τζένη Φραγκούλη.

Κάθε συναυλία  μια ξεχωριστή πρόταση και μια υπόσχεση  να μας πάρει απ΄ το χέρι και να μας ταξιδέψει, να μας εμπνεύσει, να μας γαληνέψει την ψυχή. Κάθε συναυλία και μια διαφορετική εμπειρία για τη συλλογή μικρών και μεγάλων.

Η Πρώτη μουσική πρόταση είναι το ρεσιτάλ  «Πιάνο & Τζαζ» του  καταξιωμένου πιανίστα   Αχιλλέα Γουάστωρ   θα γίνει   στο  κινηματοθέατρο REX το Σάββατο στις 23 Μαρτίου στις 21:00.

 Στο 1ο μέρος θα ακουστούν δύο ξεχωριστά έργα των βασικότερων σύγχρονων εκφραστών της πολυφωνικής μουσικής, το πρελούδιο και η φούγκα αρ.14 τουD.Shostakovich και Musica Ricercata του G.Ligeti.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις 4 εποχές του A.Vivaldi στο 2ο μέρος, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτοσχεδιαστική ανασύνθεση του ίδιου του σολίστα που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα.

Ποιος είναι ο Αχιλλέας Γουάστωρ;

 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο με την Ασπασία Κανελάκου και την Μαρία Ρώτα και Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου το 1996 με Α’ Βραβείο παμψηφεί και τιμητική διάκριση. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τον φημισμένο Ρώσο πιανίστα,  Vladimir Kraniev στο Αννόβερο.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ ερμηνεύοντας έργα από το κλασσικό ως το σύγχρονο ρεπερτόριο,  σ την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και  έχει συνεργαστεί ως σολίστ με όλες τις μεγάλες ορχήστρες στην Ελλάδα.

Το διάστημα 1997-2008 υπήρξε μόνιμο μέλος ως πιανίστας και ενορχηστρωτής της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (Κ.Ο.Ε.Μ.) με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Από το 2008 ως το 2013 συνεργάστηκε με τη μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα σε μια σειρά συναυλιών στην Ευρώπη.

Σαν συνθέτης έχει λάβει μέρος σε δύο Μπιενάλε Σύγχρονης Μουσικής (1992 στη Μασσαλία και 1996 στη Λισσαβόνα). Ανάμεσα στις πρόσφατες εμφανίσεις του, συγκαταλέγεται η συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με τη Μαρία Φαραντούρη (Μάιος 2018). 


Σαν ενορχηστρωτής έχει επιμεληθεί πληθώρα παραγωγών ανάμεσα στις οποίες και την τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004). 

Οι μεταγραφές  του για τέσσερα πιάνα της Σουίτας του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη και για δύο πιάνα του Firebird Suite του Igor Stravinsky, έχουν εκδοθεί από τον Γερμανικό οίκο Schott.

Τον Ιούνιο του 2018, παρουσίασε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  τη διασκευή του για πιάνο, μπάσο και ντραμς  πάνω στις Τέσσερις Εποχές του Vivaldi, μαζί με δύο σπουδαίους  μουσικούς: τον drummer Cliff Almond και τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos