Ποίηση και Μουσική σε χρόνο Ενεστώτα
Μαρία Κωστάκη, Χρυσούλα Πατεράκη

…. δηλ. ποίηση και μουσική στο σήμερα, ή πως υφίσταται η συνέχεια των προηγούμενων ένδοξων περιόδων, ήταν το κύριο θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το βράδυ της Κυριακής (8/10)

η Πολιτιστική Λαογραφική Εταιρεία Απάνω Μεραμπέλλου (ΠΛΕΑΜ) από κοινού με την Μικτή πολυφωνική χορωδία Δήμου Αγίου Νικολάου στο κινηματοθέατρο Rex στον Άγιο Νικόλαο.

Η Μαρία Κωστάκη και η Χρυσούλα Πατεράκη, μέσα από την εισήγηση τους, που συνοδευόταν από οπτικοακουστική παρουσίαση, σαφώς σεβόμενες το ένδοξο χθες έδειξαν ότι και η ποίηση και η μουσική, αλλά και η μεταξύ τους συνέργεια υπάρχει, υφίσταται μέχρι τις μέρες μας και αξίζει της προσοχής μας.

Ποίηση και Μουσική σε χρόνο Ενεστώτα
Η Μικτή πολυφωνική χορωδία Δήμου Αγίου Νικολάου

Με τη παρουσίαση, ομιλία του και το τραγούδι, επιβεβαίωσε όσα είχαν αναφέρει πριν οι δύο κυρίες, ο Νικόλας Ευαντινός, ποιητής, συνθέτης και μουσικός, ο οποίος κάλεσε όλους να ψάξουν και να γνωρίσουν τους νέους ποιητές του σήμερα, για τους οποίους θα μιλούν οι επόμενες γενιές, οι οποίοι όμως για να επιβιώσουν μέσα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και παράνοια, κάνουν δουλειές του ποδαριού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη παρουσία της Μικτής πολυφωνικής χορωδίας Δήμου Αγίου Νικολάου,υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Κανακάκη, η οποία απέδωσε τραγούδια Ελλήνων συνθετών και ποιητών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos